Що покриває страховка квартир*

Що покриває страховка квартир*
Кожен власник квартири намагається зробити все, щоб його житло стало затишним і комфортним для проживання. Для досягнення цієї мети потрібно чимало часу, сил і коштів. Тому захист об'єкта стає особливо актуальною серед господарів нерухомості. Забезпечити її в повному обсязі здатна тільки страховка квартир. Давайте розберемося, що це таке і які ризики покриває цей вид страхування.


У кожній компанії умови страхових програм можуть істотно відрізнятися. Якщо ж розглядати загальні об'єкти, на які поширюється дія більшості полісів, то до них відносяться:

• домашнє майно;
• внутрішнє оздоблення;
• конструкції несучого призначення;
• відповідальність перед іншими людьми;споруди господарського призначення.

Зазначені види об'єктів можна застрахувати разом або окремо. Клієнт сам вибирає, які з них включити в договір. Основою будь-якої програми страхування нерухомості є внутрішнє оздоблення і несучі конструкції. Зазвичай в документі прописуються відразу два об'єкти - окремо страхувати їх недоцільно.

Що стосується поняття «домашнє майно», воно включає в себе телеапаратуру, стаціонарні ПК, штори, меблі, побутову техніку, килими та інші компоненти.

Які ризики покриває страховка квартир?

Серед основних ризиків, які передбачені такою програмою, можна виділити:

• стихійні лиха;
• ризики, пов'язані з водою;
• вогневу небезпека;
• ризики, пов'язані з транспортом;
• дії зловмисників.

Останній пункт включає в себе вандалізм, зломи, підпали та інші протиправні дії. До вогневих ризиків відносять пожежі і удари блискавки. Водні ризики припускають затоплення в результаті пошкодження каналізації, водопровідної та протипожежної систем.

У яких випадках варто оформити страховку квартири?

Якщо ви хочете бути спокійними за своє майно і не переживати про витрати в разі форс-мажорних ситуацій, тоді варто застрахувати житло. Особливо актуальна страховка для тих, хто здає нерухомість в оренду, тримає вдома коштовності або планує зробити ремонт. Крім цього, варто задуматися про страховку і в разі покупки квартири.

Основні проблеми можуть виникати через ситуацій з сусідами, оскільки вони можуть затопити або нанести іншу шкоду новій квартирі. Страховка квартири також здатна покрити витрати в разі нанесення їм шкоди. Всі витрати по ремонту візьме на себе страхова компанія.

«Джерело: colonnade.com.ua»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.