«Клаптикове» утеплення може зруйнувати будинок, – голова луцького ОСББ

«Клаптикове»  утеплення може зруйнувати будинок, – голова луцького ОСББ
Утеплення конкретних квартир замість всього будинку може призвести до його руйнування.

Про це в програмі “Позиція” на 12 каналі говорили експерти у галузі енергозбереження та енергоефективності.

Членкиня наглядової ради Фонду енергоефективності Юлія Сабатюк каже, що утворюється так звана точка роси, тобто конденсат, який постійно залишається на стінах, відтак стіна “запарюється”.

“Клаптикове утеплення – це велика біда взагалі всієї України і зараз Фонд енергоефективності ініціює звернення до Мінрегіону, аби ті не дозволяли порушувати будівельні норми, адже тоді руйнується будинок і стіна може впасти”, – каже Юлія Сабатюк.

Керівник кількох луцьких ОСББ Валерій Корпач каже, що мешканка його будинку утеплила квартиру зі середини, а так в принципі робити не можна. Пара з кімнат потрапляє через утеплювач на стіну і конденсується у вологу, викликаючи згодом грибки, цвіль, а за кілька років – методичне руйнування зовнішньої стіни. Зараз у жінки обвалюється штукатурка.

“Крім цього люди, які уже вклали чимало грошей на утеплення стін навколо своєї квартири не погодяться на загальне утеплення будинку, а це не є виправдано, адже енергія зберігається у будинку лише якщо усі стіни “в теплі”, – додав експерт у Волинській області програми з підтримки енергоефективності Фонду енергоефективності Петро Лавринюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тоже мені спец по утепленню Лавринюк, розвалив та обікрав своє осбб. У нього що є будівельна освіта що він по утепленню будинків консультує????? Бред
Відповісти
має якісь факти, чи проводила досліди? Елементарна тріплотиня.
Відповісти
В студії сидять ганебні люди, професійні злодії, а лавренюк все життя палець об палець не вдарив. Тільки дурнем прикидається.
Відповісти
З економічної і навіть естетичної сторони це дійсно повна ду....будинок має бути утеплений повністю з застосуванням сучасних технологій(товщина,мінвата,тощо),так дорого,але для панельних будинків іншого шляху немає.Тут мова не про людей в студії,а про безлад на будинках.До речі зовнішні стіни спільна власність всіх власників квартир,отже повинен бути дозвіл,завірений протоколом на загальних зборах,навіть якщо це не ОСББ.
Відповісти
Це говорять люди які мають напрацьовані схеми відкатів та агітують ОСББ утеплювати весь будинок
Відповісти
Про що ви говорите? Будинок скоріше руйнує знесення капітальних стін на перших поверхах де роблять магазини.
Відповісти
Якщо в облізлих панелях хтось бачить естетику то....про смаки не сперечаються
Відповісти
Виходяи з цієї логіки скління балконів та лоджій теж може привести до руйнування
Відповісти
Я їм не вірю.
Відповісти
Після того як утеплила стіну в кутовій кімнаті замість 16 вісімнадцять градусів і мені ваші експертні поради і неестетичний вигляд до д...пи. навязуйте і далі людям свої макарони на вуха.
Відповісти
Може членкиня хай поцікавиться що таке точка роси?
Відповісти
В Луцьку є нові будинки оздоблені гарною зовнішньою облицювальною цеглою і вже покриті цими "дурнуватими" клаптями,як мешканці дозволили,це просто жах.А ще утеплюють свої квартири,раніше навіть 5 см шаром і фарбують в що заманеться,весело і "красіво",червоного не бачив,все інше є.
Відповісти
Якщо Вам до ду...по переселіться собі в землянку і там живіть,а багатоквартирний будинок-це спільне майно і всі питання і тим паче дії мають узгоджуватись з усіма(Закон про право власності....),бо таким "пофігістам" скоро почнуть трохи щось обламувати..."моя хата зкраю"тут "не конає"...
Відповісти
Така ваша доля, жителів старих шпаківень на 800 квартир, толку 0, хазяїна 0, кожен ліпить що йому заманеться, а членкині обурюються)
Відповісти
В тебе одні слова що на зборах що в інтерв'ю що в коментах. Якщо ти думаєш що люди утеплюються через те що їм немає куди дівати гроші то ти помиляєшся.
Відповісти
Хтось колись бачив ту точку роси? Як падають стіни від утеплення? Це міф який ви видумали щоб заробляти на людях яких утеплюєте втридорого
Відповісти
Сабатюк і її банда, просто обкрадають людей під прикриттям ОСББ. Через таких псевдопрофесіоналів страждає репутація інших голів ОСББ, які дійсно щось роблять. А це парочка аферистів. Люди, в кого будинки в Сабатюк - ,перебирайте її і виганяйте поганою мітлою...
Відповісти
Сабатюк та інші балаболи-на які наукові праці,досліджeння ви опираeтeсь ствeрджуючи утворeння “точки роси”?
Отжe мова йдe про “дирибан коштів”.
А що розкажeтe про зруйновані,відсутні систeми зазeмлeння,громовідводу?
Про аварійні дeрeва?
Про кабeля в кроні дeрeв?
Про майданчики,огороджeння сміттeвих контeйнeрів,та про ділянки під вeликогабаритнe сміття?
Тобто порушeння Правил благоустрою,правил пожeжноі бeзпeки ви нe обговорюeтe-бо ці порушeння створила Луцька міська рада зі своіми чинушами.
Якщо подібні особи про щось говорять-то памятайтe лучани,мова йдe про підготовку дeрибану грошeй.
Відповісти
Звісно наговорять. Відмити грошіголові ОСББ можна лише якщо утеплювати весь будинок. Тому до їх слів ставлюся з посмішкою
Відповісти
Останні новини
«Клаптикове» утеплення може зруйнувати будинок, – голова луцького ОСББ
21 листопад, 2020, 08:26