Пристрої з Wi-Fi хочуть обкласти «податком»

Пристрої з Wi-Fi хочуть обкласти «податком»
НКРЗІ пропонує імпортерам платити 10 гривень за кожну одиницю пристроїв з Wi-Fi нібито через «засміченість» діапазону Wi-Fi радіосигналами.

Нацкомісія з регулювання зв'язку та інформатизації збирається внести пристрої, що підтримують Wi-Fi, до переліку товарів, імпорт яких має узгоджуватися з Українським державним центром радіочастот, ‒ пишуть Коментарі.

Зараз пристрої з модулем Wi-Fi можна ввозити без отримання дозволу цього відомства. Однак, незабаром такий документ знадобиться, якщо в країну ввозиться партія з більш ніж чотирьох пристроїв. Дозволи будуть платними ‒ 10 гривень з кожного пристрою (які, звичайно, будуть перекладені на покупців). Причому платити доведеться не тільки офіційним імпортерам, але й пересічним українцям, які купують техніку в закордонних інтернет-магазинах.

Зокрема, доплатити доведеться при ввезенні планшетів, комп'ютерів, бездротових клавіатур і мишок, 3D-окулярів, принтерів, веб-камер, моніторів та іншої побутової техніки з Wi-Fi.

Введення плати пояснюють тим, що через масове розповсюдження такої техніки діапазон Wi-Fi виявився дуже «засмічений» радіосигналами. Це, зокрема, заважає інтернет-провайдерам якісно надавати послуги бездротового інтернет-доступу. Найбільше перешкод створюють домашні роутери.

Процес введення додаткової плати при імпорті Wi-Fi пристроїв може зайняти три місяці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ідіоти...
Відповісти
ще би за повітря податок брали,яким ми дихаємо,воно також дуже "засмічене".
Відповісти
Ну і що це дасть. За ті гроші куплять мітли що частоту Вай-фаю розмітати. Дебіли слів немае. І за батерейки треба податок брати бо вони засмічують екологію, за повітря бо по ньому радіосигнал проходить. ЗАТРАХАЛИ
Відповісти
Маразм крєпчал
Відповісти
А в інших країнах не засмітчує??? Ідиотизм і тільки!
Відповісти
ПРосто треба якось поповнювати бюджет і треба з чогось да потроху збирати.
Відповісти
свалюю через рік за кордон.
Відповісти
Не бюджет поповнювати, а красти вже немає чого.
Відповісти