Огляд пневмопідвіски автомобіля Mercedes GL-Class X164*

Огляд пневмопідвіски автомобіля Mercedes GL-Class X164*
Mercedes-Benz X164 - повнорозмірний кросовер преміум класу. Перший представник GL-класу. Випускався з 2006 по 2012 роки. Завдяки подовженому компонуванні, має 3 ряди сидінь. Автомобіль комплектувався 3-ма типами двигунів: дизельним V6: OM642 DE 30 LA, OM642 LS DE 30 LA, OM642 DE 30 LA, дизельним V8: OM629 DE 40 LA і бензиновим V8: M273 KE 46; M273 KE 55.

Особливості підвіски Mercedes-Benz x164

Відмінною особливістю кросовера є пневматична підвіска, доступна тільки на найбільш технологічних автомобілях. Пневмопідвіска призначена для підвищення прохідності на бездоріжжі, збільшення стійкості і керованості на шосе.

Система складається з 4-х пневмостійок, які в свою чергу комплектуються пневматичним балоном, і амортизаційної стійки. В якості пружини виступає саме пневматичний балон, який і забезпечує необхідну висоту над дорожнім полотном. Амортизатор має газомасляний принцип.

Для автоматичної настройки необхідної сили роботи балона на кожному колесі, передбачена система ADS. Але водій може і самостійно перемикати режим роботи підвіски в стан SPORT або COMFORT.

Конструкція передньої і задньої частини підвіски відрізняється. У передній частині стійка і балон встановлені спільно. Ззаду вони встановлені окремо. Підвіска піддається ремонту, деталі можна замінити, маючи мінімальний набір обладнання, а самі деталі купивши тут: https://www.pnevmadoc.com.ua/products/gl-class-x164-2006. Але все ж для якісного ремонту потрібно звертатися в офіційний сервіс. При неагресивному використанні, підвіска цілком здатна подолати 100 тисяч кілометрів без ремонту.

Можливі проблеми з підвіскою

Підвіска автомобілів Mercedes-Benz x164 володіє критичним недоліком – пневмобалон ніяк не захищений від впливу води, снігу і бруду. Бруд накопичується в металевому стакані і працює як абразив. З часом це призводить до перетирання балона і його вибуху. Промивання стакану і періодична діагностика його стану здатні значно продовжити термін життя підвіски, буквально в рази.

При виходу з ладу амортизаційної стійки погіршується керованість автомобіля. У разі експлуатації машини з несправною стійкою, все навантаження перекладається на пневматичний балон, який швидко виробляє свій ресурс.

При використанні автомобіля в зимовий час знос пневмобалонів збільшується практично вдвічі через перепади температур і роботу при морозі. Для продовження терміну життя підвіски, в зимовий час рекомендується експлуатувати автомобіль в режимі SPORT, щоб максимально зменшити її хід.

Штучні дорожні нерівності сильно шкодять підвісці, особливо при неправильному їх проїзді. Щоб не розбивати підвіску, потрібно дотримуватися швидкісного режиму на цих ділянках і уникати ударів передньої осі об нерівність.

Після мийки автомобіля в зимовий час, обов'язково потрібно дати йому час обсохнути. Вода, яка потрапляє на компресор, замерзаючи при негативних температурах, не дає нормально працювати підвісці.

Навесні обов'язково потрібно проводити чистку балонів, щоб видалити бруд з сіллю, що потрапляє на підвіску в зимовий час і оцінити стан пневматичних балонів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.