«Яєчного терориста» не можна було відпускати, – нардеп. ВІДЕО

«Яєчного терориста» не можна було відпускати, – нардеп. ВІДЕО
Учасники прямого ефіру політичного спецпроекту «Люстрація» аналізували знакові політичні події минулого тижня, зокрема скандальний напад на президента Польщі у Луцьку.

Ефір відбувся у неділю, 21 липня, ‒ пише IA ZIK.

Ведучий «Люстрації» Антін Борковський вирішив з’ясувати в учасників прямого ефіру, чи правильно інкримінували напад на президента Польщі як «хуліганство» і як це розуміти, що нападника відпустили: «Це вкладається в нормальну юридичну практику?».

Миттєво на запитання зреагував генерал-майор юстиції, народний депутат (фракція УДАРу) Віктор Чумак: «Ні, це не вкладається у нормальну юридичну практику! Як можна кваліфікувати напад на вищу посадову особу дружньої держави як дрібне хуліганство?! Для того, щоби провести всі слідчі дії, щоб розібратись, необхідне, в принципі, більш суттєве кваліфікування злочину – щоби визначити мотиви, визначити, хто в цьому був зацікавлений, чи це була одна особа, чи вона виконувала певні завдання. Тому, на мою думку, це просто профанація для того, щоби замилити очі».



Відтак ведучий уточнив у Віктора Чумака, який є головою комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, чи можна було у такій ситуації відпускати затриманого?

«Без сумніву, не можна. Це ж не просто людина, яка підійшла до іншої людини і яйце поклала на піджак, – наголосив ударівець. – Це все-таки державний діяч. Навіть у нас напад на будь-яку посадову особу, що виконує функції держави, треба кваліфікувати як напад на державного діяча. Це щонайменше. Я вже не кажу про державного діяча сусідньої країни».



Своє обурення висловив і народний депутат кількох скликань Юрій Кармазін. За його словами, подібне сталось, «всі промовчали, всі промовчали в державі, нібито нічого не сталося. Всі чекають, коли там до Президента в Криму дійде (Віктор Янукович перебуває у відпустці у Криму, – ZIK). Як могло статись таке, що президента сусідньої дружньої держави, яка все робить для нас, особисто не зустрічав Президент України або прем’єр-міністр Азаров? Як це сталось? Чому це так? Послали третьорівневого Грищенка (міністра закордонних справ України, – ZIK). Наступне: у Кримінальному кодексі є 346 стаття – погроза або насилля стосовно державного чи громадського діяча. Я в минулому депутат, а сьогодні – голова політичної партії. Якщо таке вчинити щодо мене, то це буде підпадати під цю статтю. Відтак підпадають і дії щодо Коморовського. Хіба не так!? Так! Тому прокурора зняти, погони зняти, бо продивився це. Начальникові СБУ – погони зняти, начальника міліції – зняти. І попередити керівника прокуратури та міністра, що наступного разу будуть зняті вони».



У відповідь громадський діяч Єгор Соболєв наголосив: найважливіше зараз – усвідомити, що відбувається в державі. «Треба сказати чесно, немає ніякої СБУ, нема з кого там знімати погони. Правильно було сказано, що більше половини служби – це заробітчани, які думають про кишеню і про бізнес, який вони дахують. Ще якась половина служби перетворилась на лакеїв, у найгіршому значенні цього слова. Вони цього тижня справді зробили дуже «важливу» річ – знайшли російського дизайнера, який намалював графіті – зображення Януковича з діркою у чолі, – і провели «блискучу» операцію до Дня національної безпеки України – вони зустріли цього дизайнера на кордоні, коли той їхав з Москви, і не пустили до його української дівчини в Київ».



За словами громадського активіста, зараз навіть не стоїть питання, карати їх чи ні. Зараз треба думати про те, як нам створити СБУ разом з іншими державними інституціями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Яєчного терориста» не можна було відпускати, – нардеп. ВІДЕО
24 липень, 2013, 10:34