Пільговики Луцька вимагають безкоштовного проїзду

Пільговики Луцька вимагають безкоштовного проїзду
Виконавчий комітет Луцької міської ради не вніс категорію «дітей війни» до переліку пільговиків у маршрутних таксі.

Рішення про це виконком розглядав 24 липня.

Як зазначив депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов, існує закон, який дозволяє дітям війни безплатно їздити у маршрутних таксі. Втім, у Луцьку ця категорія до пільговиків не належить. Нині у місті близько 10 тисяч дітей війни.

«Безлад, який коїться у державі з пільговими категоріями громадян, буде подоланий, коли допомога буде адресною», - зазначив Андрій Осіпов.

Депутат каже, що готовий доводити справу до суду і доводити до відповідальності кожного перевізника. Андрій Осіпов зазначає, що у тій ситуації, яка склалася, можна або очікувати змін до законодавства України або «більш справедливо» розподіляти дотації, які держава виділяє на перевезення.

«Чому всі гроші йдуть на Луцьке підприємство електротранспорту? Можливо, варто було би розділити між перевізниками», - зазначив депутат.

Заступник луцького міського голови Тарас Яковлев повідомив, що у місті загалом є 50 тисяч пільговиків. Вони становлять додаткове навантаження на маршрутки у день в межах 16%. Натомість, якщо у сусідньому Рівному 360 автобусів їздять, а у Луцьку – 240.

«Наші перевізники завтра поставлять вимогу про збільшення автопарку і вони будуть праві. У нас вартість перевезення одна з найнижчих в Україні», - зазначив заступник міського голови.

Яковлев додає, що при позитивному рішенні виконавчого комітету, перевізники б звернулися про збільшення тарифу.

Натомість самі пільговики стверджують, що тролейбуси, в яких вони можуть безплатно їздити, рухаються з великим інтервалом, а з 19:00 – просто не їздять.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що для вирішення проблеми під час найближчої сесії міської ради необхідно підготувати звернення до уряду щодо виділення коштів для пільгових перевезень.

Натомість депутат Андрій Осіпов обіцяє разом з «дітьми війни» виходити у своєрідні рейди у маршрутних таксі. Якщо водій проігнорує законне право пільговика на перевезення – учасники рейду складатимуть протокол.

Перевізникам депутат радить звертатися до міської ради з пропозицією погашення витрат на перевезення пільговиків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А внуки теж будуть їздити безплатно,шо за дурня.Тоді хай школярі їздять безкоштовно,вони ж пенсію не получають, а просять гроші у батьків.
Відповісти
Внуки і правнуки війни,невже ви не бачите як вас дурять?Негайно вимагайте безкоштовний проїзд!Може тоді взагалі ті ціни відмінити, а зарплату людям і ремонт автобусів,оплачуватиме шановний Андрій Осіпов,за власні "кров'ю і потом" зароблені гроші.Тоді буде мир і гармонія...
Відповісти
Ітіть-колотіть, у них же пенсія є! У нас що, комунізм, чи що, в окремо взятому Луцьку? Чому така ж дитина війни селянка з Оздова не може скористуватися такою пільгою? Чому я, дочка дитини війни, вожу матері продукти і ліки і при тому оплачую свій проїзд? Нарешті, є діти війни, які пересуваються містом і за місто власним автомобілем, то навіщо їм той пільговий проїзд маршруткою чи тролейбусом?
Мірилом заслуг громадянина має бути тільки розмір його доходу, тобто пенсія. І ніяких пільгових тарифів, пільгових цін, безплатних путівок. Це тільки розколює суспільство, а користі не приносить нікому.
Он у бацьки Лукашенка - студенти і пенсіонери оплачують 50% проїзду в автобусі і метро. Хоча бюджет країни можна цілком назвати соціально спрямованим (в порівнянні з бюджетом України). І ще жоден пенсіонер не вмер з голоду.
Відповісти
А давайте підемо далі. Нехай Теремнівський хлібозавод дітям війни безплатно хліб роздає. Чим він кращий за маршрутчиків? Також нагальна потреба дітей війни - безплатні послуги перукарень і ремонту взуття.
Знаю, що вказані проблеми ну точно хвилюють дітей війни. А ви в проїзд маршрутками вчепилися.
Відповісти
Настала нагальна потреба сворити пыльгову категорыю "Дыти пыслявоенного перыоду".
Ъх менше чим дытей выйни.
Це дыти,якы народилися 1 1945-1948 роках.
Тоды був голод, холод, не було достатньо житла.
Зараз визрываэ потреба створити спылку -Дыти 1990 -1993 року народження. Це дыти перехыдного перебудовнго перыоду переходу выд соцыалызму до капыталызму.
Начасы визрываэ спылка дытей ынфляцыйного перыоду 2007-2009 рокыв народження.
Відповісти
Останні новини
Пільговики Луцька вимагають безкоштовного проїзду
24 липень, 2013, 11:38