Знані гості і оберемки квітів: Ірину Вахович представили на посаді ректора ЛНТУ. ФОТО

Знані гості і оберемки квітів: Ірину Вахович представили на посаді ректора ЛНТУ. ФОТО
Оберемками квітів і десятками привітань оточили Ірину Вахович під час так званої інавгурації на посаду ректорки Луцького національного технічного університету.

Представлення відбулося 2 грудня в ЛНТУ відбулося під час урочистого засідання професорсько-викладацького та керівного складу університету. Зібралися тут, щоправда, не лише викладачі, а й священники, представники міської та обласної влади, посадовці, студенти та інші.

Нагадаємо, вибори ректора вишу відбулися 29 жовтня. У другому турі перемогу здобула голова Волинської обласної ради Ірина Вахович.

Першим до слова вийшов декан машинобудівного факультету Луцького НТУ Сергій Пустюльга, який під час заходу виконував роль модератора та запрошував до трибуни для привітання.

«Ірину Михайлівну шляхом голосування обрало практично 2/3 колективу університету. Відтепер вона має усі повноваження і можливості продовжити розвиток університету за тими напрямками, які задекларувала у своїй програмі і які, найголовніше, підтримав наш університет», – сказав Сергій Пустюльга і зачитав офіційний наказ міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета про призначення.

Згодом лунали гучні оплески і вже особисті привітання. «Ця жінка – наша колега, яку ми всі добре знаємо, і давайте вдумаємося, вона пройшла весь шлях: від студента, кандидата наук, доцента, доктора наук, професора, завідувача кафедри, декана факультету, доктора інституту, проректора, а нині настав новий етап її життя і новий етап життя університету», – сказав Сергій Пустюльга. Він не зміг оминути і той факт, що Ірина Вахович стала наразі єдиною жінкою в Україні, яка очолює вищий технічний навчальний заклад національного рівня.



Новопризначена ректорка окремі слова вдячності висловила нині покійному багаторічному очільнику вишу Віктору Божидарніку, який, зі слів Ірини Михайлівни, завжди був для неї прикладом.

«Повірте, це для мене особистий виклик і виклик серйозний. Як сказав Сергій Іванович, я буду єдиною жінкою, яка очолює технічний університет в Україні. Мала нагоду познайомитися із багатьма ректорами технічних університетів, тож зараз хочу, аби разом ми вразили потужними темпами розвитку і нашими перемогами. Я впевнена, що ми зможемо вразити всю Україну. Я йду з великими амбітними цілями перетворити наш університет в інноваційний полюс росту Волині. Я дуже вдячна, що ви йдете разом зі мною. Від сьогодні я не буду ділити вас на тих, хто голосував на мене, а хто не за мене, повірте, кожен з вас це – самодостатня особистість і заслуговує на комфортні, потужні, гарні умови роботи. Студенти заслуговують на комфортні умови навчання. Ми усі згуртовано мусимо виконати основну нашу місію – забезпечити високу якість технічної освіти на Волині. Для цього у нас є всі можливості і величезна підтримка. Я щиро дякую усьому колективу, дякую Петру Петровичу Савчуку, який є зараз в залі, за 5 років які він віддавав і протягом яких віддано служив університету. Я сподіваюся, гарна доля буде очікувати в подальшому Петра Петровича особисто і він завжди тішитиметься результатами стрімкого розвитку університету на наступних 5 років і далі…».

Далі Ірина Вахович озвучила декілька моментів щодо перших планів на посаді ректора, зокрема мова йшла про деякі інфраструктурні оновлення, вирішення питань щодо акредитації та проведення структурних змін, які «на часі».



Після першого вступного слова Ірини Михайлівни мікрофон знову взяв Сергій Пустюльга та почав оголошувати усіх поважних гостей, які прийшли особисто привітати її з представленням, вони один за одним виходили на сцену, хто з квітами, хто з пакунками, а хто зі словами вітання і поцілунками.



Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вийшов із молитвою та жартами, згадав, що колись бажав Ірині Вахович «дві полоски», тепер, каже, не знає, що й бажати, тому наговорив усього та й побільше, аби і університету і ректорці було комфортно і натхненно працювати.



Під час заходу відбулося підписання декількох меморандумів про співпрацю.

Перший – із Волинською обласною радою, де донедавна Ірина Вахович і сама була очільницею, тепер же отримує слова привітання від новообраного керманича Григорія Недопада.

Григорій Вікторович прийшов із великим оберемком білих троянд та нагородою «За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування Волині, активну депутатську діяльність та інноваційний підхід до реалізації повноважень обласної ради».

«Стільки квітів, як від вас особисто я не отримувала на всьому шляху», – сказала Ірина Вахович Недопаду.



Першою ж своєю відзнакою на посаді ректора – офіційною подякою, вона вирішила нагородити колишнього очільника закладу Петра Савчука.

«Я дійсно гордий сьогодні, що наш університет має таку підтримку, я пишаюся нашим колективом, адже за ці 5 років, які ми пропрацювали разом, ми змогли або ж зберегти, або ж розвинути усе те, що створив Віктор Божидарнік. Ми дали фундамент, дали складові для подальшого розвитку університету», – сказав Петро Петрович.



Луцький міський голова Ігор Поліщук привітав не лише Ірину Вахович, але й усіх студентів та працівників із «новою сторінкою життя університету»: «Бажаю, насамперед, мудрості, сміливості і натхнення для прийняття тих рішень, які дійсно змінять життя університету на краще».

Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось
Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось

















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Панове яка подяка Савчуку??? Що коїться??? Він сказав що піде геть то хай йде!!! По друге запросіть КРУ і хай перевірять його тендери !!! Там тюрма плаче за розкрадання в особливо великих розмірах!!!
Відповісти
хто це біля Міхаїла сидить жіночої статі ?
Відповісти
Останні новини
Знані гості і оберемки квітів: Ірину Вахович представили на посаді ректора ЛНТУ. ФОТО
02 грудень, 2020, 17:20