Остеохондроз хребта - чим небезпечна хвороба, методи лікування*

Остеохондроз хребта - чим небезпечна хвороба, методи лікування*
Не секрет, що сучасна людина, яка проводить активний соціальний спосіб життя, часто не має можливості приділити достатньо часу своєму здоров'ю. Гіподинамія, викликана необхідністю проводити багато часу в малорухливому стані, веде до проблем з хребтом, які проявляються у вигляді скутості, напруги і болю в шиї, спині, що віддають в руки і ноги. В результаті знижується якість життя, і виникає почуття неповноцінності.

Останнім часом стало істотно збільшуватися кількість пацієнтів з поширеним остеохондрозом - https://vertebrolog.kiev.ua/osteohondroz. Це важка форма захворювання, при якій вражені два або більше ділянок хребта. Якщо ж патології зачепили весь хребет повністю, то захворювання називається генералізованим. За останні 10 років значно збільшилася кількість людей з поширеним остеохондрозом хребта і зараз він зустрічається у 12% пацієнтів.


Важлива симптоматика недуги


Болі при цій хворобі турбують людину практично постійно. Це можуть бути періодичні зміни локалізованісті, наприклад, вночі болить поперек, а вранці груди, або ж ниючий біль буде у всій спині, а іноді виникають і різкі «простріли», після яких важко рухатися.

Симптоматичний спектр настільки широкий, що можна виділити цілі групи ознак розповсюдженого остеохондрозу:

-статичні порушення, тобто зміна положення окремих хребців і ортопедичні порушення (обмеження рухової активності і відчуття скутості);

- розлади внутрішніх органів, найчастіше страждає серцево-судинна і сечостатева система, а також шлунково-кишковий тракт;

- порушення невралгічного характеру - депресивні стани, дратівливість, а іноді можлива поява тика м'язів;

- вегетативні розлади, що проявляються порушенням дихання, потовиділення, кровопостачання та ін.

Таким чином, дана форма остеохондрозу може стати причиною болю в серці, розладів травлення і появи задишки. А оскільки локальне усунення симптомів не володіє довгостроковим ефектом, єдине, що потрібно робити - це почати лікувати остеохондроз. В центрі вертебрології та реабілітації Кінезі https://vertebrolog.kiev.ua Ви зможете пройти сучасне обстеження та лікування захворювання.

Процедури по лікуванню остеохондрозу


Оскільки при даному захворюванні вражений не один відділ хребта, лікування може бути тривалим, вимагає терпіння і зусиль. Однак в 90% випадків доктора комплексно застосовують консервативні методи, не вдаючись до хірургічного втручання. Основними елементами лікування є масаж і спеціальна гімнастика, але для досягнення більшого ефекту можуть застосовуватися методи фізіотерапії, а також альтернативна медицина, наприклад, акупунктура. Що ж стосується операцій, то доктора намагаються відкласти їх, оскільки вони досить важкі і ризиковані. І якщо є шанс вилікувати, або хоча б перешкодити подальшому розвитку розповсюдженого остеохондрозу медикаментами, ЛФК та ​​мануальною терапією, то краще витратити на це 1-3 місяці, ніж лягати на операційний стіл.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Остеохондроз хребта - чим небезпечна хвороба, методи лікування*
04 листопад, 2020, 12:03