Пульти керування пилорамами, добротне дерево: на Камінь-Каширщині – обшуки. ФОТО. ВІДЕО

Пульти керування пилорамами, добротне дерево: на Камінь-Каширщині – обшуки. ФОТО. ВІДЕО
Сьогодні, 7 грудня, в одному з сіл Камінь-Каширщини поліцейські проводять більше десяти санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до незаконної порубки лісу.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волині.

Також громадяни можуть бути причетними до організації роботи незаконних пилорам, де цей ліс перероблявся. У поліції є підстави вважати, що частина цих мешканців провадять незаконну діяльність, пов’язану з лісодеревиною.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 4 ст. 246 Кримінального Кодексу України: йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, якщо це спричинило тяжкі наслідки. Покарання за такий злочин – позбавлення волі від 5 до 7 років.

Наразі вилучили понад 20 кубів деревини, 18 кубів палет, 9 пультів керування пилорамою. Санкціоновані обшуки ще тривають, тож кількість знайденого і вилученого буде збільшена.

Підставою для проведення обшуків стали повідомлення працівників лісової галузі, громадян та інформація у ЗМІ про можливі самовільні порубки лісу.

Санкціоновані обшуки проводять слідчі Камінь-Каширського відділення поліції, працівники слідчого управління та управління карного розшуку ГУНП за підтримки роти поліції особливого призначення, управління КОРД та роти ТОР Управління патрульної поліції.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Показуха. Ліс чіпований
Відповісти
І це тільки в одному селі. А в масштабі Волині це катастрофа. Можна подумати ті поліцаї Африку відкрили. Просто "потікла криша".
Відповісти
заїдьте в ліс - побачите величезні галявини і заодно скажіть дякую місцевим
Відповісти
Такий вже спосіб життя обрали полішуки: народжують багато дітей, покращуючи демографічну ситуацію в Україні; жінки отримують на дітей державну допомогу;всі сім*ї отримують субсидії, оскільки чоловіки офіційно не працюють; більшість чоловіків пиячать і знищують ліси. Коли все знищать, переважна більшість сімей (з числа тих, хто більше вгребе на знищених лісах) придбають житло в Луцьку, інших містах України і спокійно попрощаються зі знищеним Поліссям... Але, що дивувати полішукам, якщо в Луцьку посеред білого дня на території ВПУ - 9 переполовинили фруктово - липовий сад, причому так, що кількість дерев суттєво не зменшилась (залишили по одній гілці); решту акуратно порізали по розміру котлів і училищним вантажним автомобілем відвезли друзям директора училища в села Баїв та Мстишин. На зворотньому шляху в селі Промінь директор відвантажив з свого обійстя побутове сміття. А от чи заплачено хоч копійку за ті дрова і послуги вантажного автомобіля - великий знак питання? Чи був дозвіл на порізку дерев, - також знак питання! ... От так і обкрадаємо самі себе ...
Відповісти
Останні новини
Пульти керування пилорамами, добротне дерево: на Камінь-Каширщині – обшуки. ФОТО. ВІДЕО
07 грудень, 2020, 19:18