Міста Волині не виконують бюджети

Недоїмка з платежів до місцевих бюджетів Волинської області на 1 липня 2013 року становить 26,3 мільйона гривень.

Про це стало відомо 25 липня під час розширеного засідання колегії Волинської облдержадміністрації.

Зі слів начальника фінуправління Ігоря Никитюка, доходи бюджету склали 2 мільярда 439 мільйонів гривень. Це більше, аніж у 2012 році за аналогічний період, втім виконання бюджету становить лише 96,9 %.

Посадовець констатує, що всі міста та більшість районів не виконали бюджети. Основна причина – недовиконання податку на доходи фізичних осіб. Разом із тим затримок з виплатою зарплат в області у бюджетних організаціях немає.

Підприємства ж заборгували своїм працівникам близько 3,5 мільйона гривень. Традиційно найбільші борги з зарплати мають міста Луцьк, Нововолинськ та Володимир-Волинський.

На думку голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, доходи міст могли би бути більшими. Наприклад, зі його слів, у Ковелі на землі недоотримали грошей на 6 мільйонів гривень. У Нововолинську чимало об’єктів комунальної власності віддали громадським організаціям за пільговими цінами.

«Луцька міська рада приблизно 1 мільйон гривень списала «Луцькводоканалу» за користування комунальним майном. А потім будуть просити на сесії гроші від президента», - зауважив Борис Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.