«Волиньгаз» хоче підвищити вартість транспортування газу на 73,5%, міська рада – проти

«Волиньгаз» хоче підвищити вартість транспортування газу на 73,5%, міська рада – проти
Луцька міська рада звернулася до національного регулятора, аби не допустити підвищення вартості транспортування газу на 73,5% для «Волиньгазу».

Про це йшлося у четвер, 17 грудня, під час сесії Луцькради.

Депутат Алла Надточій зазначила, що в період опалювального сезону і карантину, коли багато людей фактично втратили засоби до існування, «Волиньгаз» просить у нацрегулятора дозволити підвищити вартість доставки газу на 73,5% із 1 січня 2021 року – до 2 гривень 4 копійок за «куб».

«Це питання торкається майже кожного нашого виборця. Не лише наші громади та помешкання будуть страждати, а й комунальні підприємства, особливо «Луцьктепло», - наголосила Надточій.

Фінансовий директор АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак каже, що процес ухвалення тарифів почався ще в жовтні, були проведені громадські слухання. Протягом цього періоду зі сторони населення, бізнесу, органів самоврядування не було пропозицій чи заперечень.

«Ключовим моментом у підвищенні тарифу є складова, яка відповідає за виплату зарплат працівникам підприємства, де працює понад 1000 людей. Потрібно привести зарплату хоча б до рівня середнього у промисловості, що дозволить закрити питання з кадровим голодом та забезпечення функції з безперебійним газопостачанням», - зазначив Тимчишак, назвавши звернення депутатів політично вмотивованим. При чинному тарифі «Волиньгаз» цього року виходить «в нуль», при новому тарифі рівень рентабельності підприємства становитиме 2%.

«Наша праця оцінюється у 10 разів дешевше, ніж праця енергетиків», - сказав фіндиректор компанії. Середня зарплата працівників «Волиньгазу» нині складає приблизно 10 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Споживати всі хочуть, а платити зась.
Відповісти
нехай місто платять більше їм копійкі рахують ав селах люди останні гроші вадають за доставку, чому один платить 170грн а другій в місті 15грн за доставку газу
Відповісти
Вони там вже взагалі з глузду з'їхали? Може вже час гарний пікет біля тих газовиків організувати?! Це ж на ровному місці грабують людей, невже не видно?!
Відповісти
А не хочеш у місті 200 грн за доставку!!! 15 грн і близько немає!!!
Відповісти
Начальникам зарплати і премії зменшіть і будуть вам гроші на зарплату робітникам
Відповісти
як це доставка газу входить в зарплату робочого персоналу? це нова корупційна схема тільки законна! а в квитанціях розписоно на що ці кошти витрачаються! про зарплату там нічого ненаписано
Відповісти
А хотелка все росте і росте
Відповісти
А де ви в Луцьку бачили середню зарплату більше 10 000 гривень, що їм мало її? А це ви ці труби тягнули чи може за ваши кошти, що по ним газ іде?
Відповідно до статті 13 Конституції України "Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу.
Де наш газ, та або чому ми за нього платимо даже не по собівартості його, а не з розруміло якою формулою нарахування?
Відповісти
Ха-ха.Хто така міськрада в противагу фірташівській мафії.Ніхто.Так що сопіть і далі.Хоча Волиньгаз можна вже оголошувати банкрутом і продавати акції,бо вони не спроможні виконувати свої зобовязання.Але олігархат на це плю...а ми проковтнемо це неподобство і далі будемо "плакатись"які ми бідні і нещасні...
Відповісти
Пі*ари куди вже дальше піднімати ціни це ж з доставкою куб газу буде 10.84
Відповісти
Ви ж хотіли "па приколу"і "хуже не будет",то отримуйте,радійте і веселіться...А з січня і електроенергія і відповідно вода,тепло іт.д.
Відповісти
чого ви псіхуєте люде дайте час Володимиру Олександровичу розібратися з пєцєю вайцманом відібрати в вайцмана приватбанк і буде всим гроші на газ пенсію зарплату коломойський договарується з путіним той дасть україні сто трильярдів грошів все буде добре гірше небуде
Відповісти
Останні новини
«Волиньгаз» хоче підвищити вартість транспортування газу на 73,5%, міська рада – проти
17 грудень, 2020, 12:11