LED-освітлення в акваріумі: як вибрати та змонтувати*

LED-освітлення в акваріумі: як вибрати та змонтувати*
Світло для мешканців акваріума так само важливе, як і для будь-якої екосистеми, тому питання необхідності освітлення навіть не обговорюється. Тут важливо, які лампи краще придбати.
Спеціалісти інтернет-магазину LED-STIL наполягають саме на світлодіодних стрічках. І ось чому.

Переваги для акваріума

- вона не гріється, тому й не нагріває воду. Отже, водоростям і рибкам не загрожуватиме швидке розмноження патогенних мікроорганізмів. Крім того, таке освітлення не виробляє ультрафіолетових, інфрачервоних й інших променів;

- цілодобове економне освітлення. Як порівняти з лампами розжарювання, LED споживає в 10 разів менше електроенергії. Крім того, такі лампи рідко перегорають;

- моделі із захистом класу IP65 і вище надійно працюють під водою необмежений час;

- світлодіодні стрічки доступні за ціною і головне – абсолютно безпечні. Їхня напруга становить 12В або 24В в залежності від моделі. Стрічка працює від блоку живлення, підключеного до звичайної побутової мережі, тому боятися ймовірного замикання чи пожежі не варто.

Мінусів у такого освітлення немає. Єдине, що варто врахувати, – налаштування освітлювальної системи. Щоб забезпечити правильні умови для життя й розвитку флори та фауни акваріума, потрібно деякий час уважно спостерігати за тим, як світло впливає на організми, й регулювати освітлення залежно від результатів цих спостережень.

Як встановити LED-стрічку в акваріум

Спеціалісти інтернет-магазину LED-STIL зазначають, що для монтажу стрічки знадобляться матеріали для ізоляції та шнур.

Встановлювати освітлення слід за таким алгоритмом:

- підготуйте стрічку потрібної довжини;
- приклейте її до кришки акваріума рівно по периметру з допомогою двостороннього скотчу 3М, яким оснащені усі стрічки від LED-STIL;
- з’єднайте дроти блоку живлення та стрічки;
- ізолюйте з’єднану ділянку за допомогою герметика. Кращим вибором буде силікон. ВАЖЛИВО: неправильна або недостатня ізоляція призводить до потрапляння вологи на шнур.

Встановлюйте освітлення лише зверху по периметру кришки, або у верхній частині стінок акваріума. У жодному разі не розміщуйте лампи в його нижній частині або по боках – це створюватиме дискомфорт рибкам і навіть загрожуватиме їхньому життю.

Акваріум – це гарний елемент декору і своєрідний спосіб розслаблення. Спостереження за рибками давно зарекомендувало себе як ефективний метод медитації. А якісне LED-підсвічування та його правильне встановлення зробить життя комфортнішим і для вас, і для ваших маленьких водних мешканців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.