Книгарню «Освіта» хочуть передати у комунальну власність Луцька

Книгарню «Освіта» хочуть передати у комунальну власність Луцька
Обласна рада хоче передати книгарню "Освіта" у комунальну власність Луцька.

Про це стало відомо на засіданні постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 17 грудня, йдеться на сайті ради.

Директорка комунального підприємства "Освіта" Оксана Грінченко розповіла депутатам, що останні два роки книгарня є збитковою, хоча до цього працювала досить успішно.

"Ми маємо відзнаки усіх губернаторів області та усіх мерів Луцька. Ми завжди платили досить хороші податки у тому числі й податок на прибуток. Ці два роки для нас дуже важкі, адже у 2019 році у нас була судова тяганина і був підірваний авторитет підприємства, а цьогоріч ми понесли збитки у зв'язку із коронавірусом, адже два місяці не працювали. За минулий рік ми маємо невтішні фінансові результати, а саме 90 тисяч збитків, за 11 місяців 2020 року цей показник дещо зменшився і сягає 25 тисяч", - зауважила вона.

Оксана Грінченко розповідає, що наразі у книгарні працевлаштовано 4 працівники, які вчасно отримують заробітну плату, податки та комунальні платежі вони теж сплачують регулярно, переконує вона.

"В нас все з'їдають податки і зарплата. Для того, щоб втриматись на плаву, нам потрібно поповнювати обігові кошти із цим проханням я неодноразово зверталась до обласної ради. Якщо нам дадуть зараз хоча б тисяч 200 тисяч гривень, щоб ми могли закупити товар та покращити показники своєї діяльності, то ми будемо дуже вдячні", - наголосила вона.

Депутатка Оксана Філіпчук порадила директорці брати приклад з інших книгарень та пропонувати свою продукцію безпосередньо в навчальних закладах різних куточків області. Оксана Грінченко каже, що комунікація з освітянами у них налагоджена та обіцяє взяти цю пропозицію на озброєння в майбутньому. Разом з тим, вона озвучує депутатам й іншу проблему, яка потребує вирішення. Мовляв, відкритим також залишається питання ремонту приміщення, яке книгарня орендує у міста Луцька.

"Приміщення потребує осучаснення та ремонту, воно не може далі знаходитись у такому стані, в якому перебувало упродовж останніх 30 років. На початку двохтисячних років ми зробили те, що було в наших силах. Зокрема, було встановлено нові вхідні двері, замінено світло, придбано комп'ютерну техніку та касовий апарат. Це все власними силами, але зараз дуже важко це робити самотужки", - наголошує вона.

Вислухавши директорку книгарні, депутат Юрій Харченко поставив під сумнів доцільність перебування цього закладу у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

"Воно ж фактично знаходиться в Луцьку, у приміщенні міської комунальної власності, прибутку ніякого не приносить. В даному випадку я не бачу бізнес-моделі, яка б приносила обласній раді від цього вигоду чи виконувала б якийсь соціальний ефект, який не може виконувати інше схоже підприємство", - зауважив він.

В результаті обговорення члени профільної комісії доручили відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності апарату облради підготувати звернення до Луцької міської ради щодо розгляду можливості передачі комунального підприємства "Освіта" із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у спільну власність територіальної громади міста Луцька.

Крім того, депутати розглянули кадрове питання. Начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук повідомила, що 31.12.2020 закінчується терміну дії контракту з директором КП "Освіта" Оксаною Грінченко, відтак комісія рекомендувала голові обласної ради в установленому законом порядку звільнити пані Грінченко з посади директора та призначити її тимчасово виконувачем обов’язків директора КП "Освіта". Нового керівника підприємства оберуть на конкурсній основі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таким чином хочуть розправитись з Оксаною Грінченко і продати приміщення. Це буде перший подарунок лучанам від новоспеченого мера. На щось розумніше в нього бракує звивин. Вказівка сюзерена палиці буде виконана. Вперед, холопи і наймити!!!-
Відповісти
Подарунок, звичайно, в лапках.
Відповісти
Панове з Волинь Пост ! Розпитайте у депутатів з обл і міськради - скільки книг у їхній власній бібліотеці, шо останнім часом прочитали і коли, де і яку останню книгу купили ? Разом посміємось ! Я впевнений, шо вони навіть ЗУ "Про місцеве самоврядування...", ні Регламенту роботи ради та навіть Правил дорожнього руху до кінця не дочитали. А вести розмову про Адольфо Бйой Касареса чи Жауме Кабре - то я канєчно діко ізвіняюсь ! А ви від них хочете, щоби вони відстоювали інтереси книгарні ! Пустовіт два роки ту книгарню до банкрутства підпихав, Була бібліотеку ім. Фуріва розвалив, а в біліотеку на Київському майдані, де виборча дільниця і де за них же голосували - стіни, як на рейхстагу після штурму радянських військ !
Відповісти
Юрій Харченко - продовжувач справи Вахович. Одна партія - одна нелюбов до книги. За майбутнє без книги. Увійдемо до нового десятиріччя посилено тупими!!!!!!
Відповісти
Тупий - знахідка для комуністів, путіністів та олігархів
Відповісти
А чи не так. Була Вахович, тепер тіпа ректор, тепер Харченко, тіпа депутат - а по суті сра...лиз олігарховий
Відповісти
Для обласної ради ця книгарня наче валіза без ручки. Попередня депутатська каденція темою продажу цього магазину добряче обгидилась. Звісно, що не серед професорсько-викладацького складу технічного університету, політичних торгашів типу Харченко, Рубльов та «ковбасників» типу «свободівців» Вітіва та Пирожика. Лишається віддати книгарню щойно обраному «майбутівцю» Поліщуку. І ось з моменту юридичного переоформлення магазину вмикається сканер перевірки молодого мера, депутатів з «ЄС», Свідомих, можливо «Свободи», можливо «Батьківщини» на цивілізованість. За пару місяців знатимемо хто вони є – жлоби чи читачі.
Відповісти