Гігієна та здоров'я: чому це важливо?

Гігієна та здоров'я: чому це важливо?
Особиста гігієна — це низка заходів, які дозволяють, перш за все, підтримувати міцне здоров’я, захищати від хвороб та травм. Інтернет-аптека https://apteka-ruan.com.ua/ пропонує великий асортимент товарів для догляду та гігієни, які допоможуть подбати про свою красу та здоров’я.

І все це через ... мікробів!
Хто вони? Це крихітні істоти, яких не можна побачити неозброєним оком. Тільки під великим збільшенням за допомогою розумного приладу, який називається мікроскопом. І якщо вони потрапляють у організм людини, вона може захворіти. Звичайно, вони не всі погані! Деякі використовуються у виробництві їжі (наприклад, для йогуртів та сиру). Мікроорганізми поділяються на віруси (віруси викликають, серед іншого, грип, застуду, вітряну віспу) та бактерії (вони викликають розлад травлення та різні інфекції).

Де вони живуть?
СКРІЗЬ! На руках, в туалеті, на вулиці, на одязі, на тваринах, кущах та старому кетчупі. Їх теж багато на кухні, в раковині!

Оскільки люди:
дбають про чистоту рук та інших частин тіла,
регулярно чистять зуби та волосся,
міняють нижню білизну щодня,
регулярно стирають одяг, включаючи білизну та шкарпетки,
регулярно міняють рушники та постільну білизну,
провітрюють інтер’єри будинків / квартир вранці та перед сном.


Шкідливі мікроорганізми поширюються найнесподіванішими способами. Ось чому особиста гігієна так важлива!

Як зупинити мікроби?
У першу чергу треба подбати про чистоту, вимити руки з милом і водою (після відвідування туалету, перед приготуванням їжі, після чхання / кашлю, після дотику до тварин або прибирання за ними), правильно приймати ліки та слухати рекомендації лікарів. Крім того, слід правильно зберігати харчові продукти.

Як доглядати за волоссям і нігтями?
Волосся і шкіру голови слід мити за необхідності (принаймні раз на тиждень), використовуючи відповідний шампунь, підібраний для типу волосся. Нігті на ногах слід вирізати «прямо», не надто коротко, без різких кутів. Це запобігає різним недугам.

Гігієна порожнини рота
Після кожного прийому їжі вона залишається на зубах та міжзубних проміжках, дозволяючи розмноження бактерій, що викликають карієс (дуже неприємне стоматологічне захворювання). Згідно з останніми рекомендаціями, слід чистити зуби двічі на день.

Щоб насолоджуватися здоровою посмішкою, слід також подбати про різноманітне харчування. Також варто користуватися стоматологічними оглядами двічі на рік.

Що станеться, якщо люди припинять піклуватися про особисту гігієну?
Тоді мікроорганізми починають свою роботу ... і людина може заразитися різними неприємними захворюваннями, наприклад, вошами, коростою, мікозом, шкірними інфекціями, гепатитом А, сальмонельозом та іншими захворюваннями травної системи, паразитарними інфекціями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.