20% луцьких пар – безплідні

20% луцьких пар – безплідні
Кожна 5 сімейна пара Луцька не може народити дитину.

Про це йшлося 25 липня під час засідання комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства і дитинства, - пише Волинська правда.

Зі слів начальник управління охорони здоров'я міськради Федора Кошеля, за останній рік серед жіночого населення міста збільшилась кількість ускладнень вагітності, зокрема, анемій.

«Колись були суворі протипокази до вагітності, але зараз практично всі жінки з дуже складними патологіями починають вагітніти. І хоча дуже важко довести таку вагітність до нормальних пологів, раніше, приміром, жінкам, хворим на діабет першого типу, суворо забороняли народжувати, проте сучасний рівень допомоги дає можливість хворій мамі народити дитину. Себто, не позбавити жінку такої надзвичайно великої радості як материнство», – розповів чиновник.

Окрім того, він зауважив, що великою загрозою репродуктивного здоров`я населення є захворювання, що передаються статевим шляхом, зокрема ВІЛ- інфекції. Значною проблемою є онкологічна захворюваність статевих органів у жінок.

Особливо впливають на ефективність жінок в подальшому виносити і народити дитину аборти. Попри зниження рівня абортів, частота їх є досить високою. Відтак, кожна 5 сімейна пара не має можливості народити дитину.

Чим же спричинений такий хід речей? Федір Кошель пояснює: важко достукатися до свідомості жінок хоча б раз у рік проходити медогляд.

«Є в нас програма по онкології, очікуємо, що Світовий банк виділить нам кошти. Зокрема, плануємо закупити близько 10 мамографів, однак у загальному їхня потреба є значно більшою, зокрема, на область їх потрібно в 4 рази більше», – розповів він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого дивного, цим парам пропагували спочатку носити при собі щодня презерватив з натяком "спи з ким-попало, аби з презервативом", потім були небажані вагітності з подальшими вбивствами. Тому нічого роззявляти роти коли 10 мінус 10 дорівнює нуль! а не 25.
Відповісти
якщо бути нерозбірливою у інтимному плані, то так це жахливо. Але зрештою не тільки ця причина штовхає жінок на аборти. є ті,які засуджують аборти, доходить до того, що кричать про примусову стерилізацію, але можуть обставини скластися так, що та, яка засуджує сама піде робити цей аборт.
Відповісти
це більш менш світова статистика: кожна 5 пара безплідна. Якось у статі однобоко висвітлено: ніби вина жінок. Але за статистико причина безпліддя: 55% - нездатніст жінки, 45% - чоловіка. Є такі чоловіки, що накуряться, нап'ються, а потім на партнершу "лізуть". В результаті, що хороше може вийти????
Відповісти
Жінка без дітей - це велика життєва драма. Якщо не трагедія. Молоді не бережуть здоровя, а коли схаменуться, то вже буває пізно. І не лікуються, а потім без дітей на старість валяються по смітниках. Знаю одну жінку (гулящу сучку), яка вперто лікувалась 10 років і в 32 рочки народила дівчинку. Схаменулась, покаялась і стала святою. А для інших каяття приходить пізно. І ще одну знаю. З Любешова. Їй вже 35, але вона впевнена, що колись народить, тому що їй ворожка так наворожила. Коментарі тут зайві. Всім молодим - купку здорових дітей! Без них людина щасливою не буває. Жінка, яка народила дитину, розквітає, як біла троянда.
Відповісти
А чому про роль мужчин ні слова?
Відповісти
Перепрошую. Забув про чоловіків. Вони такі ж безплідні, як і жінки - 50Х50. В Біблії безплідну жінку називають "безплідною смоковницею (дерево інжиру). Сьогодні так можна називати і чоловіків. Статистика досить сумна.
Бесплодная смоковница
Выражение возникло из евангельской легенды (Матф., 21, 19) о том, что Иисус, увидев при дороге смоковницу, подошел к ней, но, не найдя плодов, сказал: "Да не будет же впредь от тебя плода вовек". И смоковница тотчас засохла. Выражение это употребляется, когда речь идет о бездетной женщине, а также о ком-нибудь, чья деятельность бесплодна.
Відповісти
Хм, жінка - "безплідна смоковниця", а "чоловік - безплідний інжир". Допустимо. А про моральний "облик" більшості чоловіків, що можете сказати?
Відповісти
Моральної подоби - ніякої. Тому й жінки йдуть в феміністки, щоб якось самій долати труднощі життя і протистояти цим моральним "обликам". Нижче плінтуса.
Відповісти
Останні новини
20% луцьких пар – безплідні
26 липень, 2013, 08:35