Як оформити субсидію в онлайн режимі*

Як оформити субсидію в онлайн режимі*
Прикро, але комунальні платежі забирають левову частку доходів українців. Певним категоріям населення надзвичайно важко сплачувати квитанції за надання послуг газопостачання чи водовідведення, а на черзі ще світло та оплата за помешкання. На жаль, статки більшості наших громадян не дозволяють позволити собі комфортно жити, після сплати величезних коштів за комунальні платежі.
Міністерство соціальної політики розглянуло можливість надання малозабезпеченим категоріям населення допомогу у вигляді субсидії, а для того, щоб оформити документацію було ще легше та простіше – надає можливість оформити субсидію онлайн.

Переваги оформлення онлайн


Подача документів та оформлення субсидії у онлайн режимі безумовно відбувається набагато зручніше та швидше ніж у звичайному офлайн режимі. Немає потреби стояти у нескінченних чергах на гаяти вільний (а у деяких випадках і не зовсім вільний) час, адже законодавство передбачає оформлення субсидій не тільки громадянам пенсійного віку, а й багатьом іншим категоріям населення.
Надзвичайно важлива можливість оформлення субсидії через Інтернет і у теперішніх умовах, коли уся країна охоплена вірусом Covid 19 і практично у всіх містах України проголошено карантин.

Хто може отримати субсидію


У наступаючому, 2021 році, втім, як і у попередні роки, оформлення субсидії можливе лише для малозабезпечених категорій громадян. Рівень забезпечення визначається за спеціальною формулою:
Сукупний дохід на одного чоловіка з сім'ї/ прожитковий мінімум/коефіцієнт 2*15%. Для того, щоб усім було зрозуміло, продемонструємо це на прикладі.
Чоловік з жінкою отримують 6 200 грн. та 6 000 грн. відповідно. Сумуємо їх зарплати та ділимо отриману суму надвоє. Отримуємо 6 100 грн. цю суму слід розділити на прожитковий мінімум та помножити на 15%. Зробивши усі підрахунки, ми отримали обов’язків відсоток платежу - 21,6%. Таким чином, родині необхідно буде виділити на оплату комунальних послуг 2 635 грн., решту коштів вони отримають від держави у вигляді субсидії.

Про найголовніше


Заповнюючи свої особисті дані будьте максимально уважними. Помилки та неточності можуть призвести до того, що заявка не буде зареєстрованою, або документи перейдуть на розгляд не у те відділення, куди потрібно Вам. Заповнивши онлайн заявку обов’язково перегляньте все ще раз для того, щоб остаточно переконатися у точно наданих особистих даних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.