Суперфуди - органічні помічники для здоров'я*

Суперфуди - органічні помічники для здоров'я*
Всі ми знаємо, що основне джерело енергії для людини - це їжа. У всі часи культ їжі зводився на п'єдестал і лише в останні роки суспільство стало замислюватися про її якість. Нова течія здорового харчування стає мейнстрімом і набирає все більше прихильників. Суть такого харчування полягає у тому, щоб вживати в їжу лише натуральний екологічно чистий продукт, який необхідний для життєдіяльності. Це дозволяє поліпшити здоров'я і тривалість життя.

Що таке Суперфуди і в чому їх користь?


Сьогодні кожен хоча б раз думав про те, наскільки його харчування корисне і здорове. Начебто все просто - для того, щоб організм функціонував добре необхідно вживати органічні продукти, без ГМО та інших добавок. Однак не тільки висока якість еко продуктів здатна вплинути на здоров'я.
Не так давно з'явилися суперфуди - органічні помічники для здоров'я. По суті вони грають роль біодобавки, але при цьому є продуктами рослинного походження. До таких продуктів відносяться коріння, стебла, листя, насіння і плоди різних рослин.

Маючи величезну концентрацію вітамінів, амінокислот і мінералів, суперфуди виступають як добавка до основного раціону харчування. Завдяки високому вмісту поживних речовин суперфуди підвищують імунітет, прискорюють метаболізм і запобігають захворюванням. Чудові властивості цей натуральний продукт проявляє в довгостроковій перспективі. Тому дуже важливо підтримувати здорове харчування і їсти органічну їжу.

Топ 5 корисних Суперфудів


У природі існує безліч органічних суперфудів, але варто відзначити найкорисніші з них:

- Ягоди годжі. Відомі завдяки омолоджуючими і тонізуючим властивостями. Містять в собі багато білка, вітаміну А і С (більш, ніж у цитрусових), а також полісахариди і амінокислоти. Є природним антиоксидантом. Низькокалорійні. Ростуть переважно в Азії, Центральній Америці та Монголії.

- Насіння Чіа. Є джерелом клітковини, рослинних білків, заліза, цинку, калію, кислот Омега-3 і Омега-6. Сприяють омолодженню і виведенню токсинів, покращують стан шкіри, прискорюють метаболізм.

- Спіруліна. Найкорисніший суперфуд у світі. Містить величезну кількість вітаміну В12 і бета-каротину (більш 200% добової норми в столовій ложці). Поживність одного грама дорівнює кілограму овочів.

- Кіноа. Будучи злаком, не містять глютен і легко засвоюються. Насіння киноа багаті органічними речовинами та вітамінами групи В, А, С і Е. Також мають в складі цинк, магній, кальцій, залізо. Нормалізують рівень холестерину, зміцнюють імунітет, оздоровлюють організм і уповільнюють старіння.

- Обліпиха. Ягоди, які володіють універсальними властивостями: зміцнюють судини, покращують обмінні процеси в організмі, мають протизапальну дію. Багаті не тільки на вітаміни і мінерали, а й фосфоліпіди і флавоноїди.

Які Суперфуди вибрати


Отже, ми розглянули найкорисніші органічні продукти серед супердомішок. Залишається вирішити для чого нам це потрібно і які вибрати.
Коли потрібно скинути пару кілограм, варто звернути увагу на суперфуди для схуднення, які нормалізують обмінні процеси в організмі. А для підтримки здоров'я в тонусі - скласти органічний раціон збалансованого харчування і включити в нього суперфуди та еко продукти. Але варто не надто старатися, адже споживання понад норми може мати побічні ефекти. При вірно складеному раціоні, здорове харчування не буде здаватися складним завданням. Головне - знати міру у вживанні домішок. За допомогою таких простих дій можна підвищити продуктивність організму і залишатися здоровим довгі роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.