Як у Луцьку освячували новий храм. ФОТО

Як у Луцьку освячували новий храм. ФОТО
У Луцьку в районі вулиці Володимирської 25 грудня освятили новий храм.

Архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив чин освячення престолу та очолив першу божественну літургію у храмі, будівництво якого розпочали у 2016 році, - йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ (МП).

Зазначається, що владиці співслужили секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, намісник Чарторийського монастиря архімандрит Володимир (Гапонюк), ректор Волинської духовної семінарії архімандрит Євменій (Михалевський), настоятель храму та голова єпархіального просвітницького відділу прот. Валентин Марчук, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), прессекретар Волинської єпархії прот. Віктор Аніпко, благочинний Луцького центрального округу протоієрей Олександр Богданов, а також клірики Волинської та інших єпархій УПЦ.

На богослужінні був також присутній і міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Після завершення богослужіння владика привітав отця настоятеля парафіян з освяченням храму. На згадку про подію архіпастир подарував ікону з частичкою мощею преподобного Олексія Карпаторуського, сповідника віри ХХ століття.

Для храму також подарували і мощевик з мощами святителя Спиридона Чудотворця.

На завершення вихованці недільної школи, яка діє на парафії, подарували присутнім кілька піснеспівів про Святого Миколая. Для паломників підотували пісну трапезу, а дітям – солодкі подарунки.

Зауважимо, що Свято-Миколаївська громада Луцька була створена ще у 2012 році. За цей час вірянами опікувалося кілька духівників – свящ. Сергій Новак, прот. Миколай Коренга, архімандрит Ілля (Вишневський), сьогодні ж настоятелем парафії є прот. Валентин Марчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
СЕПАРИ
Відповісти
РПЦ благословляє Путлєра на вбивства в Україні. Чи знає цей Поліщук?
Відповісти
карантин... ауууу
Відповісти
На Россійській Федерації не ЖОДНОГО українського храму...зате в Україні дозволяють храми РПЦ....це не сепари ,а колаборанти.
Відповісти
Ваше майбутнє! Яке їхало,за таке і пролосували. В Україні нема такої церкви,а воно ходить і відкриває
Це ж не просто віруючий прийшов, а мер обласного центру. Гнида!
Відповісти
Бидло коментуюче. А ти збудувало хоч собачці будку незалежно чи собачка з Луцька чи з вишкова? Храм збудували в Луцьку, а не в Москві. Але вам дурачкам нічого пояснювати бо не зрозумієте.
Відповісти
Істинно, істинно кажу вам: до церкви руської і самі не йдіть і дітей своїх не пускайте, від лукавого ж бо вона і заслуговує спалення. Бо причащаються там не кровію Нового Заповіту, а п'ють кров дітей своїх і служать не Батькові моєму, а лише нечистому. Амінь.
Відповісти
А ти потім і такі, як ти несвідомі і тупі люди будете нести туди гроші, які відповідно потраплятимуть до московії. Спонсоруєте напряму вбивство наших хлопців на сході. Вони в нелегких умовах захищають наш спокій, а виходить, що за їх спиною оці гниди будують і розбудовують. Я за церкви, але невже в нашій країні настільки багато людей розуміючих старословянську. Ви в церкву ходите для галочки чи щоб послухати Службу Божу на зрозумілій для Вас мові УКРАЇНСЬКІЙ. станьте нарешті свідомі боріться за УКРАЇНСЬКЕ. СЛАВА УКРАЇНІ!!! СЛАВА НАШИМ ГЕРОЯ!!! Смерть ворогам
Відповісти
Молодці.
Відповісти
Ти бач, Полішук хоч і полішук з двома дипломами, але і харківській урці Гепі вклонився, і кацапській агентурі честь віддає... Знає полішук хто йому гроші платить.
Відповісти