Лучан просять у період новорічно-різдвяних свят не викидати залишки їжі у каналізацію

Лучан просять у період новорічно-різдвяних свят не викидати залишки їжі у каналізацію
У час Новорічних та Різдвяних свят стрімко зростає кількість аварійних ситуацій на водопровідних мережах, масово утворюються закупорювання труб та серйозні засмічення каналізаційних мереж, в результаті чого каналізація стає непридатною до використання.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Лучани викликають бригади аварійників, які змушені працювати в посиленому режимі, але кількість закупорювань труб у святковий період часто перевищує можливості аварійних служб. Призводять до закупорювання каналізаційних мереж самі ж споживачі, які використовують унітаз замість смітника і зливають туди все без розбору – жири, зіпсовані салати, залишки їжі тощо.

На жаль, більше половини каналізаційних мереж у Луцьку та навколишніх селах є застарілими, а кількість відходів, які люди зливають в каналізацію, з року в рік лише зростає. В результаті створюються численні затори і поломки в роботі каналізації. Часто навіть одна людина може створити проблему для цілого будинку, викинувши в каналізацію непридатні для цього залишки їжі, або й речовини неорганічного походження. У результаті створюються затори, які дуже важко ліквідувати.

Тож у КП «Луцькводоканал» наголошують, що каналізація не призначена для зливу залишків їжі чи будь-яких інших відходів, окрім стоків води та нечистот.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як це на свята не викидати ганчірки, залишки їжі, костомахи від вже звареного холодця, залишки від риби, лушпайки від мандарин, бананів - ми тільки викидаємо у каналізацію на вулиці або у свій туалет та разів три чотири зливаємо, щоб воно все пройшло далі та десь там не в мене, а там забилось тільки подалі від мене. Нехай у сусіда на першому, другому поверхах труби каналізаційні заб'ються від моїх нечистот, тільки не у мене, яж проживаю на четвертому поверсі. Ось такий у нас український менталітет і культура виховання. Аби мені було добре, аби в мене труби не засорилися.
Відповісти
Живу 40 років, а такої дурниці ще не чув))
Відповісти
То не до лучан, а до селян які переїхали в Луцьк.
Відповісти
Останні новини
Лучан просять у період новорічно-різдвяних свят не викидати залишки їжі у каналізацію
30 грудень, 2020, 15:28