Як вибрати килимки в кабіну, щоб потім не жалкувати*

Як вибрати килимки в кабіну, щоб потім не жалкувати*
Вони роблять робоче місце водія чистим і затишним. Збирають бруд зі взуття, допомагають розслабити втомлені ноги. Коли ви відчиняєте дверцята кабіни, то перше, що кидається вам в очі − це саме килимок.

Тому до вибору цього автомобільного аксесуара потрібно підходити виважено. Ми розповімо вам, як саме це робити.

Скупий платить двічі

Одразу говоримо − не варто купувати найдешевші моделі. Так ви не зекономите. Неякісний килим дуже швидко зноситься й вам доведеться купувати заміну. Він почне пропускати воду, й незабаром на підлозі кабіни з'являться сліди корозії. Всюди будуть літати порохи, а якщо ви захочете перекусити в автівці, то відчуєте на зубах смак піску.

Найдешевший практичний варіант − це велюрові килимки. Робляться з цупкої синтетичної тканини з високим ворсом. Недолік − прослужать менше, ніж дорожчі моделі. Але вологу вбирають вправно, як й порохи.

Їх краще купувати комплектом, а не поодинці. Це дозволить вам зекономити ще до 20% вартості.

Якісні матеріали

Але краще брати килими з еко-шкіри та гуми. Тут ми маємо на увазі якісну гуму, а не ту дивну субстанцію, яку можна знайти на придорожніх авторинках деяких міст.

Варто брати одразу два килими. На зимову пору року, коли лежить сніг чи ллють рясні дощі − гумовий. А на всі інші пори року − з еко-шкіри.

Звичайно, це не повний перелік якісних матеріалів. Ви знайдете в продажі ще багато інших. Але основне правило таке. На зиму − гумовий, на літо − ворсистий. Порушувати його можна тільки в тому випадку, якщо ви не виїжджаєте за межі міста або перезуваєтесь в інше взуття кожного разу, коли сідаєте в кабіну. Якщо ви перезуваєтесь, то можете брати взагалі будь-який килим. Головне, щоб він був приємним на дотик, добре виглядав та не зношувався швидко.

Чиста кабіна

Щоб в машині не було порохів та бруду, її потрібно регулярно прибирати. Тут є два варіанти. Або ви будете пилососити килимки, або ж мити. Гумові вироби та килими з еко-шкіри краще піддаються вологому прибиранню. Нічого складного − заїхав на мийку, поклав на землю, наніс трішки миючого засобу та обробити струменем води під тиском. Тільки краще не використовувати гарячу воду. Прибирання це не полегшить, а килим може пошкодити.

Зауважимо також, що на велюровому килимі завжди буде видно бруд. Тут нічого не поробиш − частинки пилу яскравіші за темний ворс.

Правильний розмір

Здається, що це очевидно. Але придивіться до кабін вантажних автомобілів. Там на підлозі можна знайти все, що завгодно. Навіть килимки, призначені для легковиків. Звичайно, так можна робити. Але пам'ятайте, що якщо розмір обрано не правильно, то килим не буде "працювати" як належить. Навіть більше − він може зрушити з місця й потрапити, наприклад, під педаль гальма, зменшивши її хід. А це вже − порушення безпеки руху.

Ідеальний варіант − брати килими, що зроблені власне під вашу марку та модель вантажівки. Вони точно "ляжуть", як треба. Тільки обов'язково уточнюйте у продавця тип вашої коробки передач. Бо конфігурація для "автомата" та "ручки" може суттєво відрізнятись.

Стиль

Так, колір і текстура килима на підлозі сильно впливають на загальну естетику інтер'єру кабіни. Не думайте, що якщо він лежить на підлозі, ви будете його рідко бачити. Це одна з тих дрібниць, які формують загальне враження.

Радимо брати килими під колір автомобіля. Виглядає дуже гарно, а якщо ще й на килимку буде логотип автовиробника − то просто неперевершено. Найбільший шик − стьобаний килимок. Коли він прошитий "квадратами" по всій поверхні. Такий килим здатен перетворити навіть салон старої вантажівки на сучасний та вишуканий.

Бажаємо вам щасливої дороги.

Джерело - https://www.trucker-boss.com/product-category/travel-accessories/kovry/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Авто, килим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.