Типові планування квартир*

Типові планування квартир*
Вдале планування - улюблена фраза в оголошеннях про продаж житлової нерухомості. При цьому вона зазвичай типова, з невеликими авторськими переробками або без таких. Цей огляд про те, які є варіанти готової організації простору в квартирі.

Планування однокімнатних квартир


Однокімнатна квартира в Харкові як і раніше залишається найпопулярнішим і ходовим товаром на вторинному ринку нерухомості, і вибір їх планувань найбільший. Наведемо деякі найпопулярніші:

· Хрущовка. Малогабаритні квартири до 25 квадратів, з кухнею в 5-6 кв.м, кімнатою в 16-17 і поєднаним санвузлом. Місця для комор тут не знайшлося, стелі заввишки в 2,5 метра. Розглядалися колись як тимчасове житло для молодих робітничих сімей, яким велика кухня і комори ні до чого. З плюсів - дуже теплі, навіть якщо це панельний будинок.

· Чешка. Найпоширеніші варіанти, причому в квартирах з будь-якою кількістю житлових приміщень. Характерна риса таких планувань - один балкон у вигляді трапеції, скошений, і ця тенденція властива і для чешки з 2 кімнатами. Тут житлова площа вже в 18-20 квадратів, та й висота стель вже 2,8 метра, є комора. Кухонний простір вже в 8 кв.м і розрахований на сім'ю з 3 чоловік.

· Полька. У цих квартир балкон прямокутний, частково зачіпає кухню і всю ширину кімнати. Є варіації польки з лоджією відразу на кухні і кімнаті, сама кухня витягнута, санвузол суміщений, а комор немає. Будинки з такими квартирами масово побудовані на Салтівці, Олексіївці в 80х роках.

· Покращене планування. Краще вона хіба що в порівнянні з хрущовками і характерні для панельних 9-поверхових будинків 70-х. Є кілька варіацій, в яких роздільний санвузол, дві комори, великий передпокій. Правда, кухня побільше, вже в 7-8 квадратів, але кімнати все такі ж маленькі.

Рідше зустрічається в продажу квартира в Харкові з кімнатою і двома балконами, а також з довгим коридором шириною трохи більше вхідних дверей. Для чого він робився саме таким - неясно, там можна хіба що поставити велосипед або повісити пару картин. У сучасних варіантах комора в передпокої найчастіше вже замінена на шафу-купе для верхнього одягу.

Двокімнатні квартири


Трамвайчик. Хрущовки з 2 кімнатами майже рівного розміру, одна з кімнат прохідна, балкон в більшості випадків тільки один. Кухня маленька, санвузол суміщений, а все приміщення йдуть каскадом один за одним, за що і прозвали так.

Американка. Такі квартири є тільки на ХТЗ. Характерна особливість - те, що кухня в такій квартирі не передбачена як окреме приміщення, є тільки санвузол і кімнати. Передбачалися як житло для робітників, які будуть постійне харчуватися в заводській їдальні, а вдома хіба що ночувати і розігрівати щось нескладне.

Чебурашка. У пропозиціях про продаж портал нерухомості Avezor нечасто зустрічає такі квартири, будинків з ними трохи в принципі. У них кухня площею трохи більше 5 кв.м, розташована посередині, санвузол роздільний, комор немає. Загальна площа такого окремого житла - не більш 45 кв.м.

Сталінка. Ці квартири двосторонні, з довгим коридором, в кінці якого розташовані роздільний санвузол і кухня в 8,5 квадратів. Стелі більше 3 метрів. Такі будинки є в центрі, окремі, побудовані для керівництва, зустрічаються на ХТЗ і Нових Будинках.

Найпоширеніший варіант - квартири в Харкові з роздільними кімнатами, в 17 і 12 квадратів площею. Для старту молодої сім'ї з однією дитиною - оптимальне рішення, і такі квартири за доступною вартості портал нерухомості Avezor може вам запропонувати майже в будь-якому районі.

Трикімнатні квартири в Харкові


Тут цікавих типових варіацій небагато:

· Льоля. Є два окремих невеликі кімнати з коморою між ними, а також прохідна кімната побільше.

· Полька або чешка з усіма роздільними кімнатами. Довгий прямий коридор, два балкони - прямий і трикутний. Санвузол суміщений.

· З лоджією на кімнату і кухню. Кімнати роздільні, великий передпокій, а санвузол розміщений між двома кімнатами. Зате одна з кімнат зовсім маленька, близько 10 квадратів.

· Гелікоптер. У ньому і кухня, і санвузол розташовані між кімнатами. Для охоронців особистого простору - кращий варіант.

В районі пр. Гагаріна можна зустріти троячки з кухнею посередині і величезною лоджією, яка зачіпає 2 з 3 кімнат і кухню. Ці квартири дорогі, але виразно стоять своїх грошей.

Чотирикімнатні квартири


Цих квартир на вторинному ринку небагато, їх в принципі робили тільки в довгих панельних будинках. Мрія багатьох сімей - четвірка над аркою, з величезними коридорами, усіма роздільними кімнатами і роздільним санвузлом, правда, з невеликою кухнею трохи менше 7 квадратів. Є ще 2 типові планування з одного прохідною кімнатою і трьома окремими, двома або трьома балконами.

У новобудовах вибір планування залишається на розсуд нового власника, заодно на нього ж лягають роботи зі зведення перегородок. Варіацій тут просто безліч - від люксових пентхаусів з площею в кілька сотень метрів до смарт-житла з площею до 20 квадратів, зате з високими стелями і можливістю зробити два рівня. Кожен варіант має свої плюси і мінуси, серед них агентство нерухомості «Авезор» точно зможе підібрати той, який підійде вам і по зручності, і за вартістю, і за розташуванням. Оперативність підбору, безпеку укладення угод, прозорість в роботі і зворотний зв'язок практично цілодобово - наші головні правила, що гарантують клієнтам отримання бажаного результату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.