Особливості вибору теплої підлоги для будинку*

Особливості вибору теплої підлоги для будинку*
Якщо ви вирішили придбати теплу підлогу, то слід уважно вивчити всі особливості і підібрати ідеальний для себе варіант. Два різновиди - водяну і електричну теплу підлогу ви знайдете за посиланням. Електричні системи мають наступні підтипи: кабельну, плівкову і стрижневу теплу підлогу.

Водяна тепла підлога


Робота водяної підлоги ґрунтується на циркуляції теплоносія, а саме води всередині установки. Можна підводити воду, як з стояка, так і від централізованої опалювальної системи. Сама циркуляція забезпечується зусиллями спеціального насоса, який присутній в подібних системах.

Існує варіант облаштування водяної теплої підлоги без використання насоса зі спеціальним залученням законів гравітації. Такий варіант підходить виключно для використання в кімнатах з малою площею.


Кабельна електрична підлога


Робота кабельного електричного теплого полу грунтується на дроті, виготовленого із спеціальних сплавів. Сам сплав підбирається таким чином, щоб електрична енергія перетворилася в тепло. Для регулювання кількості виробленого тепла, система комплектується спеціальним терморегулятором.

Плівкова електрична підлога


Робота плівкового електричного теплого полу базується на вуглецевій плівці, що нагрівається. Підключаючись до мережі, система виробляє інфрачервоні промені, які утворюють паралельні виділення аніонів.
Перевагою використання плівкової електричної теплої підлоги є його універсальність в плані сполучуваності з фінішними оздоблювальними матеріалами.

Стрижнева електрична підлога


Робота стрижневої електричної теплої підлоги, що ще називають «інтелектуальна тепла підлога» полягає в карбонових стрижнях, з'єднаних між собою і підключених до терморегулятора та електромережі. Кінцевого споживача така тепла підлога пропонується в форматі матів.

Як вибрати підлогу для обігріву


Обираючи конкретну систему обігріву необхідно враховувати багато різних характеристик, а також додаткових умов. Площа приміщення, особливості його розташування. Наприклад, використовуючи теплу підлогу в приватному будинку, для клієнтів підійде будь-яка система. А ось для облаштування в квартирі, не підходить для використання водяна система відповідно до законодавчих обмежень.

При облаштуванні ж системи для її подальшого використання в якості основної системи обігріву, краще віддати перевагу потужним різновидам.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.