Апеляцію у справі Тимошенко розглянуть 1 грудня

Апеляцію у справі Тимошенко розглянуть 1 грудня
Попередній розгляд апеляції на судовий вирок колишньому прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко відбудеться 1 грудня.

Про це повідомив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

«Попереднє засідання у цій справі призначено не на 13 грудня, а на 1 грудня цього року, о 9:30 ранку», – сказав Власенко.

Він підкреслив, що це засідання буде мати підготовчий, технічний характер, але, за його словами, від вирішення цих технічних питань буде залежати розвиток процесу в Апеляційному суді.

«А також буде абсолютно зрозуміло, як налаштована влада розглядати в Апеляційному суді скаргу Юлії Тимошенко», – підкреслив Власенко.

За його словами, Апеляційний суд має вирішити питання про зміну запобіжного заходу, а також питання про проведення судового слідства.

Він пояснив, що під час розгляду справи Тимошенко в Печерському райсуді Києва судове слідство не проводилося належним чином. Зокрема, із 30 свідків захисту було допитано лише двох, але й їхні свідчення не бралися до уваги.

«Якщо тепер Апеляційний суд не буде проводити судове слідство, це буде означати, що влада вирішила за скороченою процедурою заслухати апеляцію Тимошенко за два чи три засідання. Якщо буде проведено судове слідство, це буде означати, що принаймні захист зможе коректно висловити свою позицію. Це, звичайно, може не вплинути надалі на судовий вердикт, але захист повинен мати можливість принаймні подати в повному обсязі позицію, щоб це не виглядало так, як це відбувалося у Печерському районному суді», – підкреслив Власенко.

Нагадаємо, партія «БЮТ-Батьківщина» не сподівається на позитивний розгляд справи екс-прем'єра Тимошенко в українському апеляційному суді, і покладає надію лише на Європейський суд з прав людини.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Апеляцію у справі Тимошенко розглянуть 1 грудня
29 листопад, 2011, 15:19