Все про страхування ОСЦПВ*

ОСЦПВ - обов'язковий вид автоцивільного страхування. Це не тільки спосіб себе убезпечити під час руху, а й то без чого не можна сідати за кермо. Під час керування машиною водій повинен мати з собою діючий страховий поліс, це вимога законодавства. Поліс діє тільки на території України.

В яких випадках корисна страховка ОСЦПВ


Поліс ОСЦПВ допоможе оформити компанія Оранта, це слід зробити відразу після того, як ви придбали автомобіль. Він буде корисний у таких випадках:

1. Якщо ви потрапили в аварію і стали її винуватцем. У цій ситуації страховий поліс покриє відшкодування збитку постраждалій стороні (ремонт і лікування). Свої збитки винуватець покриває самостійно.

2. Якщо ви стали учасником ДТП, в якому не винні, ОСАГО оплатить ремонт машини.

3. Якщо в ДТП були винні обидва учасники, то зазвичай їм компенсується половина збитків.

У будь-яких спірних моментах (а їх на дорозі виникає чимало), рішення буде приймати суд.

Компанія Оранта дозволяє оформити поліс онлайн всього за пару хвилин, він реєструється на сайті МТСБУ і стає активним відразу після оплати.


Які суми відшкодування шкоди передбачені


Суми визначаються законодавством, в залежності від ситуації. Зазвичай це:

1. Якщо автомобіль постраждав в аварії, передбачена сума відшкодування до 130 000 гривен.

2. Якщо постраждали люди, грошей буде виплачено більше, до 260 000 гривен.

3. Якщо аварія несерйозна і не було необхідності викликати поліцію (складання Європротоколу), то сума компенсації - до 50 000 гривень.

Можна збільшити суму відшкодування, якщо оформити поліс добровільного страхування цивільної відповідальності. Його вартість невелика і умови користування страховкою не змінюються. Зміниться тільки сума страхових виплат.

Кому не потрібно оформляти ОСАЦВ


Згідно із законом України деяким категоріям громадян не потрібно оформляти поліс. До них відносяться інваліди 1 категорії, які самі керують автомобілем, особи, які керують автомобілем інвалідів 1 категорії, а також ветерани АТО і ті, хто отримав інвалідність в наслідок бойових дій на території України.

Учасники війни, пенсіонери та інваліди 2 категорії теж відносяться до пільговиків, вони можуть розраховувати на знижку 50%.

Важливо вчасно подбати про свою безпеку і збереження автомобіля, тому страховку слід оформляти відразу після закінчення старого поліса або покупки машини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.