Система крапельного поливу для ефективного вирощування рослин*

Система крапельного поливу для ефективного вирощування рослин*
Система крапельного поливу є найбільш прогресивним, економічним та раціональним способом доставки води на газони, сад, грядки. Сьогодні крапельний полив купити та організувати крапельний полив рослин мають можливість не тільки фермери-професіонали, а й власники невеликих присадибних ділянок, теплиць.

З чого складається крапельний полив та його монтаж


Основним елементом крапельного поливу є гнучкий шланг, по якому подається поливна вода. Тому існують різні його види:
• Крапельна стрічка має невелику товщину стінок та вбудовану крапельницю (емітер), що розташовується на відстані від 10-30см. Крапельні стрічки використовуються для поливання землі на полях та городі.
• Крапельні трубки з товстою стінкою (починаючи з 1мм), що в результаті визначає їх стійкість зносу та довгий строк експлуатації. Вони можуть пропонуватися сліпими або з вмонтованими емітерами. Перевагою їх є можливість встановити крапельницю на будь-якому відстані та поливати неупорядкованих висаджених насаджень в саду.
• Спреї-шланги (інша назва "туманні шланги") - це тонкостінні поліетиленові трубки з великою кількістю отворів невеликого діаметру, в яких вода складає тоненькі струмочки, які імітують дрібний дисперсний дощ. Ці вироби часто використовуються для газону, теплиці, міні-парника, городу.

Поливальна система або обладнання також включає фурнітуру для крапельної стрічки та трубочки (фітинги, крани, стартери, заглушки і т.д.), фільтри та редуктора тиску, магістральні труби. Якщо такий полив використовується для додавання легких розчинних рідких речовин, то слід додатково облаштувати інжекторами.

Переваги використання крапельного поливу


У тому, щоб полегшити собі роботу та не переживати за постійний полив, допоможе крапельне зрошення. До переваг можна віднести:
1. У декілька разів зменшуються витрати води, а також надходження води в зону при корені та зволоження грунту в місці висадки насаджень.
2. Зменшення кількості бур'янів та знижений рівень захворювань рослин, оскільки волога надходить спеціально дозовано.
3. Зберігається структурність ґрунту, що поліпшує режим обдуванності, не створюється грунтова кірка. А також відсутній ризик переувлажнення грунта, саме тому система кореня може розвиватися рівномірно та не відчуватиметься дефіциту кисню.
4. Крапельний пристрій та його дія дозволить застосовувати на ділянці з різними розмірами, конфігураціями та плануваннями.
5. Простий та швидкий монтаж, а також добра можливість швидко відновитися в разі механічного пошкодження. Підключити легко може навіть не досвідчений працівник-городник.
6. Джерелом води можливо використовувати колодязь, водойму, звичайний центральний водопровід або містку ємність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.