Сотню вагонів із волинським вугіллям «заморозили» на залізниці

Сотню вагонів із волинським вугіллям «заморозили» на залізниці
Гірникам Нововолинська обрізали доходи, а відтак і зарплату – через морози Бурштинська ТЕС відмовилася купувати волинське вугілля і завантажені вугіллям товарняки простоюють на залізниці поблизу шахт.

Про це пише «Волинь-нова».

Шахтарям заборговано за грудень минулого року понад 13 мільйонів гривень. І ситуація може повториться у лютому, бо місцеве вугілля ніхто не купує. Якщо раніше за відвантажене вугілля гірники отримували 12-16 мільйонів гривень на місяць, тобто, не менше 50 відсотків усього фонду зарплати, то з початку року надійшло всього лише 1 мільйон 150 тисяч. Що призвело до цього?

Як стало відомо, більше двох тижнів на станції Центральна на околиці Нововолинська стоять завантажені вугіллям 111 вагонів, за які заплачено залізниці. Тим часом на складах ДП «Волиньвугілля» накопичилося 23 тисячі 219 тонн палива. Волинське вугілля не приймають на Бурштинську ТЕС. Офіційний мотив — лист від голови правління ВАТ «Львівська вугільна компанія», в якому пояснено, що у зв'язку з різким пониженням температури з технологічного процесу збагачувальної фабрики виключена водно-шламова схема, через яку в обов'язковому порядку проходить вугілля волинських шахт. На підставі цього - прохання припинити поставку рядового вугілля аж до 2 березня.

В які збитки виллється волинським гірникам такий «простій», гадати важко. Але те, що вони будуть немалі - факт очевидний. Адже виробничі показники останніх місяців роботи шахт не додають оптимізму. Збитки від діяльності ДП «Волиньвугілля» за минулий рік - більше мільйона гривень. Коштів на технологію, зокрема, на введення нових очисних вибоїв на шахтах №№1, 9 та «Бужанській», не надійшло. Тому на кінець першого кварталу може статись, що ВП «Шахта «Бужанська» залишиться без лави. А майже тисячний колектив без роботи.

Про це в листах на адреси першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Поповича, голови ЦК профспілки Віктора Турманова, а також начальника відділення Національної служби посередництва і примирення у Волинській області Олександра Клімовича повідомив голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов.

Разом з тим, у зв'язку зі складним становищем на вугільних підприємствах регіону, він також звернувся за сприянням до прем'єр-міністра Миколи Азарова. У листі викладені проблеми, пов'язані з невідвантаженням вугілля на Бурштинську ТЕС та відсутністю фінансування у новому році будівництва шахти №10. До речі, борги із зарплати шахтобудівельникам становлять 1 237,6 тисячі гривень.

Вихід із скрути вугільники бачать у тому, аби в разі відмови ТЕС приймати паливо держава купувала його в держрезерв, як це було раніше. Поки що невідомо, яка доля завантажених вагонів, які можуть розмерзнутися лише з настанням тривалих теплих днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сотню вагонів із волинським вугіллям «заморозили» на залізниці
11 лютий, 2012, 10:34