Який вибрати вид кредитування?*

 Який вибрати вид кредитування?*
Багато людей стикаються з тим, що їм доводиться брати кредит. Ситуації бувають різні. Це може бути споживчий кредит, іпотека, цільової на освіту, на відпочинок, лікування. Тому людина повинна спочатку визначити, що йому треба, яку суму, і на який термін. Так як банки пропонують різні умови кредитування за даними продуктам. Вони можуть відрізнятися відсотками, сумами і термінами.

Вибирати вид кредитування необхідно, виходячи з його мети.

Кредитна картка


Якщо людина любить розплачуватися безготівковим розрахунком, то в деяких випадках вона може використовувати карту банку. Звичайно, не варто забувати, що гроші на неї чужі і їх необхідно віддавати. Оплачувати карткою можна будь-які покупки.

Плюси:
  • присутній режим овердрафту, потрібна сума завжди буває доступна;

  • є пільговий період, коли не оплачуються відсотки;

  • ліміт може бути збільшений

  • Але існує великий недолік - це велика процентна ставка. Також оплата додаткових послуг.

    Кредити на споживчі потреби


    Такий вид кредитування оформляється на тривалий термін. Він має багато позитивних моментів:

  • Немає прихованих комісій і платежів;

  • відсоток можна знизити, якщо є забезпечення;

  • постійні клієнти отримують пільгові умови по кредиту.

  • Споживчий кредит можна взяти і без поручителів, але відсотки будуть вищими.

    Цільові кредитні продукти


    Видаються вони на навчання, лікування, покупку автомобіля, на відпочинок. Термін кредитування може бути до 30 років. Процентна ставка по даному продукту менше. Деякі можуть отримати недорогий займ, який видається державним органом. Але тут необхідні поручителі. Документів доведеться збирати багато. Рішення по кредиту приймається довго. І необхідність регулярно звітувати щодо витрачання коштів.

    Онлайн кредити


    Він оформляється за кілька хвилин в будь-якій торговельній точці, де є кредитний відділ. З документів потрібен тільки паспорт. Клієнт вибирає товар, а потім на місці проходить вся процедура кредитування. Але відсотки по такій позиці високі. І обов'язково треба оформити страхування від різних нещасних випадків та ризиків.

    Мікропозика


    Його краще брати, коли вже виходу більше немає. Дається він на невеликий термін. В основному до місяця. Видається він швидко, за пару хвилин. Відсотки розраховуються на кожен день. Вони можуть доходити до 750% в рік. Графік платежів дуже жорсткий. І штрафи за прострочення теж великі.

    З усього перерахованого слід вибирати те, що більше підходить. Зважувати всі плюси і мінуси обраного кредитного продукту. В основному для багатьох претендентів краще вибирати споживчий кредит. У них умови не такі жорсткі, як по картках або мікропозиках. Погашати можна диференційованими або ануїтетними платежами. Та й терміни вибираються різні, від яких буде залежати і розмір щомісячного платежу.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.