«Волю Стерненку»: у Луцьку під будівлею прокуратури – акція протесту. ФОТО

«Волю Стерненку»: у Луцьку під будівлею прокуратури – акція протесту. ФОТО
У Луцьку біля будівлі обласної прокуратури, що на вулиці Винниченка, 15, зібралася майже сотня людей. Вони не згідні з ухваленим рішенням суду щодо ув'язнення одеського активіста Сергія Стерненка.

Акція протесту розпочалася о 18 годині.

Один із організаторів мітингу та ексдепутат Луцької міськради Павло Данильчук повідомив, що акція на підтримку засудженого Сергія Стерненка - мирна.

"Ув'язнення Сергія не можна пробачати. Давайте відкинемо особисті речі. Сергій - це Україна, це українське обличчя в Одесі. Посадка таких людей означає, що проросійський реванш перемагає", - виголосив Павло Данильчук та додав, що це є ворожий наступ, який ми не маємо права спостерігати.

Лучани, тримаючи плакати в руках, вигукували "Стерненку, волю!". Мітинг тривав орієнтовно годину.

На акції протесту були присутні працівники патрульної поліції та поліція діалогу.

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, Приморський райсуд Одеси відправив за грати на 7 років та 3 місяці з конфіскацією половина майна громадського активіста Сергія Стерненка. Його обвинуватили у викраденні громадянина Сергія Щербіча з метою заволодіння його коштами на суму 300 грн.

Ще у 2015 році в Одесі вдома у Стерненка провели обшук, під час якого активіст добровільно віддав правоохоронцям пневматичну зброю, колекційний ніж та стартовий (шумовий) пістолет. Слідчі дії проводили на підставі заяви Щербіча про викрадення. Після обшуку Стерненку повідомили про підозру у викраденні з метою заволодіння коштами та відправили до СІЗО, з якого він згодом вийшов під заставу.

Згодом активіста звинуватили ще й у незаконному зберіганні зброї. Проти Стерненка заведено декілька кримінальних справ. Одна з них стосується факту смертельного пораннення людини, що скоїла напад на Стерненка - Івана Кузнєцова.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну тепер хоч трутням-тусовщикам данильчуку&со заняття за їхнім нікчемним фахом знайшлось... їдь в Одесу маніфести свої дибільні виголошувати, при чому тут Волинська прокуратура?
Відповісти
Чудово,що молоді багато,вони мають бути рушієм вперед,відкинувши богданів і користувачів.За свої права потрібно боротись і підтримувати борців за свободу.За персоналії не говоримо,просто Україну ще потрібно буде відстояти і попереду важкі часи.
Відповісти
борцуни і борциці - і зеро користі...
Відповісти
Не "фанат" Данильчука,але тут не можна дати зійти з рук проросійським силам цього безчиння. В суботу Майдан!
Відповісти
Молодці!!! Гарна у нас молодь, це не старі пердуни пенсіонери...
Відповісти
М-да... Ця країна невиліковно хвора якщо таких Стерненків підтримують і ще таке влаштовують!
Відповісти
Всіх хто прийшов нам на блокнот і в розробку.
Відповісти
"Якби ви вчились так як треба,той мудрість би була своя..."Нормальною мовою вже і думку висловити не годні без смартфона,чи "пивасик"з "кораблика"ніяк не вивітриться.Такі галини степанівни якраз там.А молоді люди,які висловили всій протест молодці.Так тримати.Слава Богу і Слава Україні.Ми переможемо.
Відповісти
Бродячі нероби! Більшість і не знають чого прийшли! От такі і каламутить країну! Ганебники! Вийшли б так проти підвищення цін на комуналку, так там все влаштовує :) А хіба ті діти розуміють про це - їм батьки дають гроші, а вони на мітингів...
Відповісти
Ти б но так проти підвищення тарифів вийшов «грамотний». Вже по одному цьому видно які ви «гідні» і «свідомі» :)))
Відповісти
Повилазила ЗЕботня, трутні, які обзивають протестувальників "неробами". Я там був, там була ПРЕКРАСНА молодь - майбутнє України. ПС.До відома ЗЕботви: аю 40 років стажу, все життя пропрацював, працюю досі.
Відповісти
Ідіть вже на "помийку"від Волинських новин.Там всі "ваші","роботящі"популісти.
Відповісти
Данильчук! скоро за тобой прийдут.
Відповісти
Креветкам,не цікаво,за що його протягнули.Просто путин винуватий.Цього досить.Клінніка.
Відповісти