Екстрим с рафтингом по Південному Бугу від "Одісей-Екстрим"*

Екстрим с рафтингом по Південному Бугу від "Одісей-Екстрим"*
Щоб зрозуміти, що таке рафтинг, необхідно уявити собі бурхливу та швидку річку та відчути бажання пуститися в подорож по ній, долаючи перешкоди, що виникають. Багато хто думає, що в подібному екстримі можуть брати участь лише професіонали. Але насправді, під керівництвом досвідченого інструктора це під силу навіть новачкові.
Ви можете спускатись по водному трампліну Південного Бугу через спеціальні сервіси "Одісей-Екстрим" та за допомогою професіональних інструкторів.

Поняття рафтинг та види


Сьогодні це не тільки вид активного відпочинку, доступний всім, але й серйозний, часом небезпечний вид спорту.
Це надувний човен з міцних, зносостійких синтетичних матеріалів. Зовні рафт складається з окремих секторів, що утворюють зовнішній каркас, а всередині - з надувних поперечних баків. Ці баки утворюють ребра жорсткості. Такий пристрій робить рафт надійним та стійким навіть в найбільш неспокійних водах.

Особливості рафта:
• У рафтах передбачено наявність системи самозливання, завдяки якій зайва вода відразу ж вийде.
• Ще одна відмінна риса рафта - це упори для ніг на дні. У них пасажири фіксують ступні, завдяки чому утримуються на крутих порогах та здійснюють греблю.
• Деякі рафти оснащені спеціальним нековзним покриттям. Воно також допомагає учасникам сплаву нічого не опинитися за бортом.
Конструкції рафтів дозволяють вміщати від 4 до 16 осіб. Ширина надувних човнів становить від 1,8 до 2,5 метра, а довжина - від 3,5 до 6 метрів. Маленькі рафти мають гарну маневреність, на них можливо сплавлятися по вузьких та порожнистих річках. Рафти великих розмірів підходять для великих повноводних водойм.

Рафтинг не підрозділяють на види як такі, але поділяються призначення самих сплавів:
• Похідні. Це спуски для туристів, які включають й прості прогулянки по тихим водам, та порожисті ділянки з перешкодами.
• Спортивні. У них перед учасниками змагання стоять певні завдання та спортсмени отримують очки відповідно до досягнутих результатів.
• Експедиційні. Це сплави з науковими цілями спеціально підготовлених людей.

Види греблі та турів


На рафтах використовується три основних види веслування:
1. За допомогою звичайних весел, закріплених на спеціальній рамі.
2. Як на каное, коли веслярі порівну розсідаються по периметру бортів, а ноги фіксують в акцентах на дні човна. Ззаду сидять досвідчені веслярі, вони віддають команди. Це може бути й одна людина - командир групи.
3. Комбінований спосіб, коли гребців на веслах допомагають каноїсти.

При будь-якому способі веслування його ефективність залежить від злагодженості та синхронності дій команди. Тільки вони дозволяють утримати рафт на плаву та благополучно закінчити спуск.

Маршрути для сплавів складаються з урахуванням ряду факторів, основними з яких є:
• Ступінь складності, число цікавих ділянок, адже сама сіль рафтингу - подолання перешкод.
• Пам'ятки, які можливо оглянути при проходженні маршруту.
• Місце старту та можливості дістатися до нього. Деякі маршрути можуть бути прокладені в найвіддаленіших точках земної кулі, та потрапити туди можуть не всі.

По матеріалам: https://myrafting.com.ua/

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.