Як вибрати автоклав для домашнього консервування*

Як вибрати автоклав для домашнього консервування*
Автоклав - корисний і функціональний агрегат, який потрібен для консервування овочів, грибів, м'яса, риби. При стерилізації в автоклаві практично всі хвороботворні бактерії знищуються, якщо в пристрої підтримується більше 85 градусів. Зберігаються вітаміни і мікроелементи, які надають гарний вплив на організм людини. Автоклав домашнього використання забезпечує правильну і безпечну консервацію від овочів до м'яса, яке готується в кілька разів довше.

Якщо потрібно закрити тушонку, то температуру в агрегаті встановлюють від 115 до 125 градусів. Чим вище температура, тим менше часу йде на стерилізацію банок. З овочами нюансів менше, оскільки в сирих продуктах не міститься небезпечних бактерій, як в м'ясі. Купити автоклав для домашнього консервування можна в магазині Кроппер. Головне - вибрати автоклав для консервування з урахуванням типу нагрівання, місткості, продуктивності та інших характеристик.

Які критерії враховувати при виборі побутового автоклава


На сільськогосподарському ринку представлені різні агрегати. Одні виготовлені зі звичайної сталі, інші - з нержавіючої. Деякі моделі працюють на газовому або електричному нагріванні, є агрегати, в яких поєднані 2 типу. І при виборі люди часто губляться, оскільки не розуміють, як вибрати автоклав для домашнього консервування, ціна якого знаходиться в прийнятному діапазоні, а характеристики повністю відповідають вимогам.

Враховуйте наступні характеристики, щоб зрозуміти, від чого відштовхуватися:

1. Використання банок різних об'ємів. Потрібно знайти такий автоклав, який буде поміщати в себе різні банки. Найчастіше це півлітрові і літрові банки.

2. Висота. Стандартна модель має висотою 50-60 см. Враховуйте: чим більше автоклав, тим більше він буде важити. А пристрій часто доведеться піднімати, переносити і встановлювати. До того ж, ще один важливий нюанс - якщо автоклав вогневої, то не завжди вийде його встановити на газову плиту, оскільки відстань між нею і витяжкою вам не дозволить це зробити.

3. Тип нагріву. Вибрати електричний або газовий нагрів, вирішувати вам. Дивіться, що вам зручно і в якому випадку більше заощадите.

4. Разова місткість. Стандартний автоклав, купити який можете в інтернет-магазині Кроппер, вміщує 16 або 24 банки. Враховуйте, скільки консервації вам потрібно робити за раз.

Купити автоклав побутової можете в Кроппер - тут представлені різні функціональні пристрої. В каталозі можете вибрати автоклав на різну місткість, з довговічних і зносостійких матеріалів. Якщо є питання, звертайтеся до менеджерів за консультацією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.