На Волині ліс вирубують в чотири рази швидшими темпами, - «Свобода»

На Волині ліс вирубують в чотири рази швидшими темпами, -  «Свобода»
Після того, як лісові насадження поблизу села Воєгоще, які були у власності Камінь-Каширського ДП СЛАП «Агроліс», були передані у державну власність, норми вирубування лісу стали становити майже 8 тисяч кубометрі за рік, а не 2 тисячі, як раніше.

Про це повідомили 12 лютого у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Через такі темпи вирубування лісу через кілька років біля села Воєгоще лісу може взагалі не залишитись, адже відновлення лісонасаджень триватиме кілька десятків років, - вважають у «Свободі». А ліс та лісові дари для селян влітку – ягоди та гриби – фактично єдиний вид заробітку і виживання.

Окрім цього, за кожен кубометр зрізаного лісу під вирубку ділянку підприємець, який його нині вирубує, сплачує приблизно вдвічі менше, аніж кожен житель села.

10 лютого обурені мешканці жителі села Воєгоще організували зустріч із головою Камінь-Каширської райдержадміністрації Іваном Вовком та вимагали показати державні акти й дозволи на право вирубування лісу. На що Іван Вовк відмовив і заявив, що ліс біля села Воєгоще все-одно будуть різати.

У «Свободі» запевняють, що це ще «більше обурило людей, які вже готові вдатися до радикальних дій».

11 лютого у Камені-Каширському перебував депутат Верховної Ради України, член фракції Комуністичної партії України Адам Мартинюк. Представники ініціативної групи села Воєгоще звернулися до нього з проханням відвідати їхнє село, де на нього вже зібрались і чекали понад 300 жителів. Однак, інформує «Свобода», Адам Мартинюк проігнорував ініціативу громади села і відмовився поїхати до Воєгощі, заявивши, нібито в нього є більш важливі справи. А люди, що його чекають, мовляв, нехай розходяться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прес-служба «Свободи» перетягнула на себе роль баби Горпини, яка підмітає сміття під прилавками базару в Сенкевичівці. Останні її інформації - оброблене отрутою насіння ріпаку на станції «Ізов» в Володимир-Волинському районі, яке ніби то загрожує здоров'ю людей чи не усієї області, друга - сьогоднішній ліс.
По-перше, усі ліси завжди належали і належать державі – як би вони не називались: колгоспні, аграрні, військові і т.п. Є лише різні користувачі, які рубають ліс. Користувачем згаданого в цій «інформації» лісу являється головне управління агропромислового розвитку Волинської ОДА. Ніяка «передача лісу державі» не відбулась, помінялась лише вивіска, а рубають ліс ті ж самі люди, з того ж самого управління, тими ж самими сокирами і пилами. Тобто, мова йде про якість інформації "Свободи". Втім, це ще один аргумент, який тисячний раз стверджує, що ліс має бути переданий одному користувачу - Волинському обласному управлінню лісового і мисливського господарства. Але поки він буде переданий, то нинішній «господар» Каменя-Каширського Вовк вирубає його дотла і продасть місцевим приватним пилорамникам, яких в районі більше, ніж в паршивого собаки бліх, і які на 90% працюють на краденому лісі. Взагалі, ця, так звана інформація - непоганий матеріал для нового обласного прокурора з тим, як з волинських лісів наживаються місцеві районні чиновники і чиновнички, вперто торуючи собі дороги в місця не вельми віддалені, що називаються виправно-виховними колоніями (Маневичі, Цумань, Катеринівку і т.п.). Аби їх усіх не пересаджали (така тенденція спостерігається!), з такими, як голова Камінь-Каширської РДА, треба провести окрему профілактичну роботу. Принаймні, хоч би на рівні помічника обласного прокурора.
Відповісти
Шановному Компетентному від позапартійного

Партія " Свобода" дійсно тільки проінформувала громадськість, у тому числі і " компетентні органи" про те, що можливо отруйній ріпак становить загрозу довкіллю, проінформувала і про те, що масово і можливо з порушенням діючого Законодавства вирубується ліс.
Отож партійці " Свободи" виконують і досить ,непогано, свій громадський обовязок. Тож сподіваюся від них надійде ще чимало цікавої інформації про численні порущення на Волині.
Інша справа чи виконують свій проф. обовязок " компетентні органи" які професійно повинні щохвилини реагувати на подібні факти, а не тільки на той випадок коли вже шила в мішку не сховаеш...
А то знаєте, народ наш простий, недовірливий,колись був Чорнобиль, різні інші аварія,які нам казали " що вони безречні, і все під контролем..."А влада у нас знаєте, " трішки" корумпована, робить все втіхаря і так як ій заманеться. На людей ій наплювать( вона ж тимчасова і їй тільки би бабло зрубать)
А про депутата Верховної Ради А. Мартинюка.... No comment!

-
Відповісти
Охренелі треба їх просто вистрілювати як собак і все...щоб втікали з нашої землі не обертаючись....скоро наші діти будуть бачити ліс лише в книжках!!
Відповісти
Останні новини
На Волині ліс вирубують в чотири рази швидшими темпами, - «Свобода»
12 лютий, 2012, 17:47