Як село на Волині святкувало 514-річчя. ФОТО

Як село на Волині святкувало 514-річчя. ФОТО
Село Кримно Старовижівського району відзначило 514-річчя від першої писемної згадки.

Зі слів сільського голови Василя Туся, свято зібрало чимало людей: були не тільки місцеві жителі а й вихідці з села, - пише Слово Волині.

"У рамках святкування відбулось богослужіння в Михайлівському храмі, яке почалось о 9 годині. Згодом біля будинку культури мешканців та гостей села розважав духовий оркестр. Діти мали змогу пострибати на батутах, які спеціально до свята розмістили на території. О 15:30 розпочалась хресна хода від церкви до обеліску слави, де вшанували пам`ять загиблих в роки війни й усіх померлих в мирний час кримничан", - розповідає сільський голова Василь Тусь.

О 16:00 в будинку культури розпочалась урочиста частина, де відзначали кращих працівників освіти, медицини, поштового відділення. О 18:00 відбувся розіграш лотереї, серед призів, які дісталися мешканцям села: плазмовий телевізор, електросушарка, чайники, радіоприймачі.

Ввечері була дискотека, що завершувала святкування, яке усім дуже сподобалось.

Минулий тиждень видався урожайним на народні гуляння: крім Кримного святкували ще у Солов`ях та Сереховичах, що на Старовижівщині. А 2 серпня гуляли у Млиновому та Грабовому Ратнівського району.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.