Особливості шин з наварки та чому вони мають популярність*

Особливості шин з наварки та чому вони мають популярність*
Багато водіїв авто скептично ставляться до процесів відновлення гуми методом наварки. Однак шини з наварки в багатьох країнах є досить поширеним явищем, та до нього часто вдаються автомобілісти, які бажають заощадити свої кошти. Тому перед тим як купити шини нового виконання для транспорту можна подумати про економію Ваших коштів та просто скористатися наварюванням шин.

Найчастіше проводиться холодна наварка. По-перше, тому, що цей процес менш витратний. По-друге, він більш лояльно ставиться до загальній структурі колеса. Таким чином, холодна наварка вантажних шин дає можливість відновлення гуми до трьох-чотирьох разів. А це дуже суттєва економія в порівнянні з покупкою нових шин для вантажної техніки.

Багато виробників відомих марок шин розуміють це. Саме тому випускаються деякі моделі шин з урахуванням можливості їх подальшого відновлення. При якісної наварки пробіг відновленої гуми може бути близький до пробігу нових шин.

Навіщо потрібно відновлення покришки та чому це вигідно


Завжди вважалося що стару, стерту вантажну гуму потрібно викидати та толку від неї немає. Однак, існують технології, що дозволяють відновлювати протектор та використовувати відновлені вантажні покришки поряд з новими покришками. За своїми характеристиками, якістю та терміном експлуатації відновлені покришки не майже не поступаються новим. До того ж вартість таких покришок помітно нижче, ніж вартість нової вантажної гуми. Проводити наварку можна в середньому від 1 до 2-х разів для однієї покришки. Все залежить від стану корду та самої покришки в цілому.

Отже, процес відновлення складається з наступних етапів:
• Зовнішній огляд - майстер приймальник уважно оглядає вантажну шину на предмет проколів, пошкоджень внутрішнього та бічного корду, і в цілому стані покришки та її придатність для подальшого використання
• шорсткування поверхні -на спеціальному верстаті віддаляється залишки старого протектора, а так само відбувається шорсткування поверхні покришки, та приведення покришки в однаковій товщині по всій поверхні шини.
• Видалення вм'ятин, замазка - якщо на поверхні є поглиблення після шорсткування, вони замазуються спеціальною гумкою, після чого поверхню шліфується.
• Нанесення протектора -на цьому етапі на гуму наноситься нова протекторна стрічка заздалегідь відрізана потрібної довжини. Стрічка має клейовий шар, який дозволяє їй міцно прикріпитися до шліфованої поверхні покришки.
• Упаковка - після того як протекторна стрічка нанесена, відбувається упаковка шини в спеціальні камери - одна камера вставляється всередину колеса, інша камера одягається ззовні.
• Процес вулканізації - до внутрішньої та зовнішньої камери одягнених на покришку підключається шланги, що підводять повітря. Після чого включають автоклав. Нова протекторна стрічка міцно прикріплюється до шини, навіть можна сказати вона припаюється до неї завдяки тиску та температурі.
• Кінцевий огляд - після того як пройшов процес наварки кожну відновлену покришку уважно оглядає майстер приймальник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості шин з наварки та чому вони мають популярність*
10 березень, 2021, 21:04