Насіння соняшника по вигідній ціні від виробника*

Насіння соняшника по вигідній ціні від виробника*
Соняшники - це популярні рослини, що представляють собою довге стебло, яке має великі листки та квіткову головку. Пелюстки рослини соняшника бувають жовтими, помаранчевими, червоними, іноді й іншого кольору. Ціна соняшника залежить від особливостей його застосування.

Особливості соняшника


Стебло має грубу та волосату особливість, листя має також грубувату структуру. Особливість соняшника в тому, що він виростає 2-3,5 метри. Така рослина є витривалою та може витримати сухе або вологе повітря. Важливо, аби соняшник не був перезволожений, оскільки це розпушить ґрунт та він не зможе витримувати вагу великої голівки квітки.

Саджанці необхідно захистити від равлика, поки не виростуть до необхідної висоти десь 10 см. Висока рослина може стабілізуватись, прив'язавши до опорної палички.

Незважаючи на те, що розміри насіння соняшнику невеликі, вони напрочуд володіють неймовірною кількістю корисних властивостей для організму людини. Цілющі здатності маленьких чорних насіння відомі з давніх часів. Протягом багатьох століть насіння соняшнику використовували для зміцнення здоров'я, за рахунок великого вмісту поживних речовин, вітамінів і мікроелементів.

Насіння багаті на рослинну олію і ненасичені жирні кислоти, які допомагають знизити рівень холестерину в крові, зміцнюють кровоносні судини і артерії. Вітаміни групи А і В знижують ризик розвитку тромбозу вен і хвороб серцево-судинної системи. Наявність цинку, кальцію, заліза, марганцю і магнію нормалізують кров'яний тиск, знижують симптоми астми, благотворно впливають на захист організму від багатьох захворювань, і навіть раку. Також, це незамінний продукт для профілактики хвороб нирок, печінки і підшлункової залози. Науково доведено, що процес клацання насіння позбавляє від роздратування, налагоджує роботу нервової системи і піднімає настрій.

Види соняшникового насіння


В якості плоду рослини знаходиться насіння, яке має довжину 10-15мм та ширину 4мм, вони циліндричної або каплевидної форми. Мають тверду оболонку (навколоплідник) та ядро. Для покупців пропонують 2 основних типу насінини:
• олійний тип - містить 40% маслу та складає 80-95% у виробництві соняшнику. Лушпиння та насіння, що викидається в процесі вилучення олії, скормлюють тваринам.
• Не насичені види, ще називаються кондитерськими, містять 30% масла та складають 5-20% виробництва. Їх оболонки мають змінений колір (чорний, білий та смугастий сірий/чорно-білий) та легко можуть зніматися. Частина ненасичених насінин призначається для кондитерської сфери. Найдрібніші - використовують для корму.

Хоч насіння соняшника використовуються для олії, вони також їстівні і можуть бути використані для закусок та інгредієнтів для хлібу. Насіння соняшнику має цінний вміст масла та жирнокислотного складу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.