Як слід вибирати чай за якістю і упаковці*

Як слід вибирати чай за якістю і упаковці*
У магазинах зараз можна зустріти досить багато фасованого чаю, тому вибір цього продукту досить складний. Якщо ви хочете купити якісний чай, то слід ретельніше підбирати сорт, марку та інші особливості, що вплинуть на ваше смакове сприйняття. Тому що не завжди дорогі можуть бути якісні і навпаки - дешевий неякісним. Тому пропонуємо ознайомитися з інформацією, яка дозволить по упаковці зрозуміти, який саме чай можна брати, а який не варто.

Як вибирати чай з пакування


Насправді, якщо ви знаєте всі тонкощі вибору, то зможете швидко купити необхідний чай. Насамперед упаковка повинна бути досить герметичною, не пропускати повітря. Це пов'язано з тим, що всі види чаю схильні до окислення, тому контактувати з ним чай не повинен. Як і потрапляння сонячного світла, що здатне погіршити аромат та смакові якості.

Якщо чай якісний, то він буде мати багатошарову упаковку. Це виконується за наступним принципом:
• Сировина фасується в мішечки з фольги, поліетилену або паперу.
• Укладається в картонну коробку.

Звичайно, в магазині складно визначити, який саме вид упаковки використовується, але якщо хочете отримати якісний продукт, то слід купувати в спеціалізованому магазині.

Яка повинна бути інформація на упаковці


Якісний чай має на упаковці логотип країни, в якій він виготовлявся та збирався. Такі значення затверджені на державному рівні. Наприклад, якщо на упаковці є логотип сингальського лева, то це говорить про те, що чай був проведений на Шрі-Ланці.

Крім цього, на упаковці повинні бути присутніми дата, коли збирався чай та термін придатності. Не варто купувати завчасно багато чаю, оскільки він не зберігатися довго. Чайний лист дуже сприйнятливий до повітря та втратить свої властивості, якщо буде довго залишатися відкритим.

Після того, як ви розпакуєте чай, необхідно перевірити його зовнішній вигляд. Він повинен відповідати стандартам купленого сорту. Всю інформацію можна знайти в інтернеті. Якщо ви купували чорний крупнолистовий чай, то він повинен мати однорідні листочки без присутності дрібних частинок. Середньо та дрібнолистовий чайний лист мають відповідний розмір. При цьому скручування листа в усіх чаях має бути однаковим.

Якщо ви не знайшли інформацію на упаковці ні про купажі, ні про сорт та терміни фасування і зберігання, тоді це може говорити про неякісний товар та його не варто купувати. При цьому вибирати, який саме сорт та нарізку листа можна за власними перевагами та побажаннями. Вони можуть бути не тільки в чистому вигляді, але й з додаванням квітів, трав або шматочків ягід та фруктів.

Звичайно ж, одним з кращих показників якісність є його смакові якості. Це повинен бути яскраво виражений колір настою чаю. Він не повинен бути прозорим або каламутним, так як це перша ознака низького сорту. У якісного чорного чаю буде бурштиновий відтінок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як слід вибирати чай за якістю і упаковці*
19 березень, 2021, 21:09