У Луцьку винороб презентував французькі вина. ФОТО

У Луцьку винороб презентував французькі вина. ФОТО
У Луцьку відбулася презентація винного заводу Paul Mas із півдня Франції.

Представлення заводу і дегустація вин відбулася у сімейному кафе «Базилік» 6 серпня. Організував дегустацію виномаркет WineTime.

Представник заводу Метью Біллод розповів про історію заводу, який заснували в 1999 році. Це дуже молода виноробня, за його словами, адже більшість мають поважний вік.

Біллод розповів про 5 основних етапів виготовлення вина. Все починається із вибору власне виноградника. Тобто, місця, де має рости виноград: лози, ґрунту, освітлення, температури, вологості тощо. Це все впливатиме на фізико-хімічні параметри винограду, а, отже, і смак.

Другий етап – вирощування і збір урожаю. Від часу і способу вирощування сорту залежатимуть параметри вина. Далі вино виготовляють. Тут проявляється творчість винороба. Яке у нього вміння виготовити якісне вино і смак – таким воно і буде.

Не менш важливим етапом є заливання готового вина у пляшки. Основну роль тут відіграє процес, який винороби називають оксидацією. Тобто, скільки часу вино перебуває у контакті з відкритим повітрям до розливання у пляшки. Важливо, щоб цей час був якомога меншим. Тоді смак вина найменше зміниться.

І нарешті – маркетинг вина. Вигляд пляшки, етикетки, подача та багато інших видів і форм маркетингу впливають на заробітки винороба і на розвиток його заводу та марки загалом.

Під час дегустації пригощали шістьма видами сухого вина – двома білими та чотирма червоними виробництва 2009 та 2010 року у регіоні Лангедок-Руссільйон. Найбільш видатним можна вважати Гре де Монпельє, яке відзначили всі дегустатори.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мммммммм
Відповісти
Останні новини
У Луцьку винороб презентував французькі вина. ФОТО
06 серпень, 2013, 16:37