Особливості вибору вертикального пилососу*

Особливості вибору вертикального пилососу*
Сучасна людина перенасичена численними гаджетами, покликаними зробити життя простішим і комфортнішим. Ось і в прибиранні, виробники побутової техніки йдуть запитам споживачів та пропонують практичне рішення - вертикальний пилосос.

На зміну громіздким проводовим пилососам приходять зручні вертикальні бездротові. Завдяки корпусу-трансофрмеру і різним насадкам ці пристрої допомагають очистити не тільки будь-які покриття для підлоги, але і меблі, полиці і найдальші забруднені куточки приміщення.

Моделі відрізняються в основному за обсягом мішка, потужності, часу автономної роботи і кількості насадок.

Електровіники, або ручні вертикальні пилососи, підходять для домашнього прибирання і наведення чистоти в офісах, готелях, кафе. Головна перевага - компактність, так як щітка і мішок являють собою єдиний корпус. На відміну від пилососів з баком, така конструкція набагато зручніше для маневрування в тісному просторі або заставленому приміщенні.

Різновиди


За типом споживання енергії:
• акумуляторні - вертикальні бездротові пилососи, які працюють від акумулятора (Li-lon або NiMH). Зручні тим, що не прив'язані до джерела живлення - не доведеться шукати розетку, плутатися з проводом і чіпляти за меблі;
• провідні - моделі з живленням від мережі зі шнуром довжиною до 10 м. Час їх роботи не обмежений зарядом акумулятора, тому вони підходять для професійного прибирання великих приміщень.

За способом збирання:
• для сухого прибирання - пилосос тільки всмоктує пил. У деяких моделей обертається щітка піднімає ворс килима для більш глибокого очищення;
• для вологого прибирання - універсальний пилосос, через те, що ним можна мити підлогу і проводити сухе прибирання.

Поради щодо вибору


Потужність всмоктування впливає на ефективність збирання. Якщо вам потрібно прибирати крихти на кухні або бруд від черевиків в передпокої, достатньо потужності до 20 Вт. Це недорогий варіант для квартири. А ручні вертикальні пилососи з великою потужністю всмоктування, наприклад, в 100 - 150 Вт, підійдуть для генерального прибирання і клінінгу. Такі моделі в інтернет-магазині можуть коштувати декілька тисяч гривень. Зверніть увагу і на обсяг бака, який може становити від 0,6 до 5-6 л. Чим він ширший, тим довше може забирати бруд без перерв. Однак зі збільшенням пилозбірника конструкція теж стає більш громіздкою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.