Як вибрати підлогу для оселі, де мешкають маленькі діти: 3 типи безпечного покриття*

Як вибрати підлогу для оселі, де мешкають маленькі діти: 3 типи безпечного покриття*
У родини з дітьми є власні вимоги до підлогового покриття. Воно має бути безпечним та теплим, і бажано має витримувати високе динамічне навантаження від маленьких бешкетників.

Але яка підлога відповідає таким вимогам? Ми запитали про це в експертів мережі магазинів 1 FLOOR, де представлені всі можливі типи підлоги.

Як вибрати підлогове покриття для квартири, де зростають маленькі діти, читайте далі експертний коментар стосовно трьох пригідних матеріалів.

Ламінат



Це доволі бюджетне рішення для багатодітних родин. Причому сучасний ламінат від виробника може похвалитися доволі гарними характеристиками:

- стійкий залежно від класу матеріалу. Є навіть варіанти для приміщень з високою прохідністю, як от магазин чи офіс. Тож для родини з активними дітьми ламінат підходить на 100%;
- приємний на дотик та теплий. Тож на такій підлозі можуть грати діти, і не треба перейматися через відсутність килиму;
- стійкість до подряпин та відколів. Активні ігри та різні дитячі “експерименти” ламінату не страшні.

Крім того, ламінат гарно виглядає: імітує поверхню під дерево чи натуральний камінь. Отже, покриття цілком відповідає вимогам батьків щодо безпечності для дітей.

Масивна дошка





Навряд чи штучні матеріали можуть зрівнятися з натуральною деревиною. Якщо для вас важливий екологічний складник, то тільки масивна паркетна дошка. Для її виробництва використовують масив американського горіха, дуба, гевеї, тику чи мербау. Декоративні властивості дошки незрівнянні. З усіх деревних покриттів масив найпрочніший.

Крім того, батьки оцінять властивість твердої деревини “захищати” саму себе від мікробів. Покриття відштовхує пил та алергени.
Та є у натуральної підлоги невеликий мінус — вона гучна, посилює акустику у приміщенні. Тож гупання малечі добре чутимуть ваші сусіди знизу. І ще масив не дуже стійкий до подряпин. Через кілька років сліди активної гри малечі стають помітними. Проте це чи не єдине покриття з деревини, яке можна повністю відреставрувати.

SPC-ламінат



Нове покриття на ринку підлоги, тому в інтернеті відгуків про такий ламінат ще замало. Проте експерти відмічають: за такою підлогою майбутнє, адже вона об’єднала декоративні якості ламінату (зовнішній вигляд) та 100-відсоткову вологостійкість вінілу. А за міцністю SPC конкурує з керамогранітом, бо має у складі карбонат кальцію.

“Через низьку собівартість крейдяної основи, ціна такого ламінату нижче вартості інших композитних підлог, що є однією з головних переваг цього покриття”, — прокоментували експерти 1 FLOOR.

До речі, під SPC можна монтувати теплу підлогу, навіть водяну, тож ніжки вашого маляти будуть завжди в теплі.

Сподіваємося, наша стаття допоможе правильно вибрати підлогове покриття у вашу оселю, щоб діти спокійно та безпечно гралися на підлозі. А наслідки їхньої гри не були для неї руйнівними.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати підлогу для оселі, де мешкають маленькі діти: 3 типи безпечного покриття*
31 січень, 2021, 11:43