В чому особливість використання матеріалу холофайбер*

В чому особливість використання матеріалу холофайбер*
У сучасному світі існує досить багато матеріалів, які утеплюють одяг, постільна. Вони також можуть використовуватися і в інших сферах. У статті ми розглянемо, що таке холлофайбер і його переваги використання.

Універсальний матеріал холлофайбер знайшов широке застосування в різних областях життєдіяльності людини. З 2005 року він тіснить всі існуючі аналоги. Це пояснюється його унікальними властивостями і особливостями використання.

Опис та властивості холлофайбера


Холлофайбер є синтетичним нетканим полотном. Волокна виглядають як м'які кульки. Вони скручені в щільні спіралі, які при стисненні легко відновлюють первісну форму. Між ними утворюється повітряний простір. Саме пористість визначає особливі властивості холлофайбера. За характеристиками він нагадує пух або бавовну, проте у використанні він проявляє себе набагато краще.

З чого роблять холлофайбер? При його виготовленні використовують особливу сировину - поліефір. Це матеріал хімічного походження, що володіє підвищеною зносостійкістю. Серед синтетичних матеріалів, поліестер займає лідируючі позиції в світовій текстильної промисловості.

Різновиди волокон


Залежно від технології виготовлення та особливостей складу, розрізняють кілька різновидів холлофайбера:
1. Софт (м'який та повітропроникний);
2. Медіум (ніжний матеріал для дитячих виробів);
3. Комфорель (наповнювач для подушок);
4. Волюметрік (призначений для пуховиків);
5. Хард (жорсткий, застосовується в меблевій промисловості).

Для наповнення матраців використовується пресований холлофайбер. Його товщина може досягати 10 см, він застосовується в комбінації з іншими наповнювачами для досягнення оптимальної жорсткості.

При додаванні до складу волокон силікону утворюється більш пружний матеріал, який прийнято називати силіконізовані холлофайбером. Це найкращий синтетичний наповнювач для подушок і ковдр, який є повністю гіпоалергенним. Він швидко відновлює форму, має ортопедичні властивості, простий у догляді і має тривалий термін експлуатації (більше трьох років). Різновидом силіконізованого синтетичного волокна є штучний лебединий пух.

Холлофайбер - хороший наповнювач, який підтвердив свою якість та зручність використання. До його плюсів відносяться: повітропроникність, здатність не вбирати вологу, високі теплоізоляційні властивості, екологічність. Його можна порівняти з синтепухом, але холлофайбер більш стійкий до деформацій.

Яку температуру витримує холлофайбер?


До скількох градусів морозу можна одягати верхній одяг з холлофайбером? Відповідний температурний режим залежить від товщини наповнювача. Найбільш щільний холлофайбер (300 г / кв.м) збереже тепло при показаннях термометра в мінус 30 градусів. Його властивості також залежать від типу верхньої тканини, яка може володіти повітропроникністю. Менш щільний матеріал не підійде для зими. Наприклад, холлофайбер щільністю 100 г / кв.м зігріє при температурі від +5 до +10 градусів.

Області застосування холлофайбера


Як видно з описів різновидів холлофайбера, його застосування є великим і різноманітним. Для чого використовується цей сучасний синтетичний матеріал:
• Наповнення для ковдр і подушок;
• Наповнення для матраців;
• Утеплення верхнього одягу (пуховиків і курток);
• Наповнення для іграшок;
• Обшивка і підкладка для меблів;
• Виготовлення спортивних плит;
• Утеплення технологічних конструкцій (теплоізоляційні листи);
• Утеплення і виготовлення вкладишів для взуття;
• Виготовлення деяких видів фільтрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.