Як правильно вибрати автолампи та їх особливості*

Як правильно вибрати автолампи та їх особливості*
У сучасному автомобілі, торкаючись головного освітлення , можна виділити 3 види автоламп: галогенові автомобільні лампи, ксенонові (HID) і світлодіодні (LED). Придбати ви зможете їх в багатьох магазинах, таких як https://carlamp.com.ua/.

При використанні галогенових фар - ближнє і дальнє світло можуть видавати два різних відбивача / лінзи або ж одна - з двухнитковою лампою (H4). Тому все ж галогенні автолампи можна розділити на 2 види: однониткові і двухнитьові. В асортименті присутні обидва види лампочок. Так само у нас представлені ксенонові лампи майже всіх можливих цоколів. В магазині пропонується ще і світлодіодні лампи.
Галогенові автолампи, в порівнянні з ксеноновими мають менший термін служби, тому багато покупців роблять замовлення відразу на кілька комплектів лампочок, щоб на випадок далекої поїздки не залишитися з однією фарою. Галогенові лампочки для авто мають різну потужність, а ксенонові автолампи - 35W.

Особливості автомобільних ламп


Існує різновид галогенок, які дають в 1,5 рази більше світла, але електрики споживають, як і прості лампи з галогенами. Тут просто збільшена температура спіралі, а щоб з нитки розжарювання вольфрам не випаровується жахливими темпами, колбу наповнюють спеціальним газовим складом. Дані лампи зазвичай купують власники машин з фарами, що втратили прозорість.

Газорозрядна лампа влаштована складніше: всередині колби, що створена з кварцового скла, в середовищі інертного газу розташовується електрична дуга. Газ тут - ксенон. Спектр випромінювання і температура тут сильно наближені до сонячного світла. Ресурс лампи Ксенону (якісної, зрозуміло) - близько 5000 годин. Лампи споживають електроенергії вдвічі менше галогенових, а ось світла дають удвічі більше. Однак, напругою розпалювання дані вироби мають величезний - 15000-30000 вольт, тому в них необхідно використовувати хороші діелектрики, а для розжарюваня йде спеціальний блок розпалу. Правда, ксенонові лампи купити вам доведеться за більш високу вартість.

Ще можна купити всепогодні лампи, які добре світять в дощ, снігопад і при тумані. Коли фара «вихоплює» з повітря летять краплі, сніжинки та пелену туману, через відбиття світла, його заломлення в крапельках видимість значно погіршується. Всепогодна лампа має випромінюванням жовтого спектра завдяки багатошаровому покриттю скла колби. Це підвищує контрастність освітлення і дозволяє світловому пучку пробивати воду, туман і летить сніг. Крім того, у всепогодних ламп вище і світлова віддача - на 10-30%. Особливо рекомендовані дані вироби водіям, багато їздять вночі.

Є лампи дуже потужні - 80-130 Вт (прості - 55-60Вт). Їх не можна ставити на простий автомобіль - зустрічні водії осліпнуть. З такими лампами їздять спортивні машини на закритих трасах. У простого автомобіля, до того ж така лампочка здатна зіпсувати бортову електрику.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.