У луцьких маршрутках ловлять пасажирів, які платять готівкою. ФОТО

У луцьких маршрутках ловлять пасажирів, які платять готівкою. ФОТО
Сьогодні, 7 квітня, вперше у Луцьку працівники Державної служби України з безпеки на транспорті, разом із контролерами КП “Луцьке підприємство електротранспорту”, долучились до контролю оплати проїзду електронним квитком у громадському транспорті.

Про це йдеться на сайті мерії.

Нагадаємо, що оплата проїзду у міському громадському транспорті відбувається виключно із використанням засобів електронної оплати проїзду: електронного квитка, додатка CityCard, засобів Paypass банківської картки, ApplePay чи Gpay. Штраф за безквитковий проїзд становить 120 грн на автобусних маршрутах, та 80 грн - на маршрутах тролейбусних.

Окрім того, при виявленні факту оплати проїзду за готівку, працівники "Укртрансбезпеки" уповноважені скласти відповідні акти на застосування адміністративних штрафів до перевізника. Розмір такого штрафу може становити до 1700 гривень.

Як розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку Олександр Середа, загалом тенденція порушення правил оплати проїзду електронним квитком йде на спад:

“Якщо до лютого системою АСОП фіксувалося, в середньому, 85 тисяч транзакцій за день, то сьогодні, після проведення перевірок, ця цифра піднялась до 120 тисяч на день”.

Контроль оплати проїзду у громадському транспорті силами працівників "Укртрансбезпеки" та контролерів КП "Луцьке підприємство електротранспорту" здійснюватимуть і надалі, адже мета таких перевірок — повне виведення обігу готівки у транспорті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поки поповнення і можливість купити одноразовий квиток на кожній зупинці не буде все це безтолково і не законно!!!
якщо людина приїхала з іншого міста як їй їздити у громадському транспорті???
Відповісти
водій маршрутки взяв у пасажира 6 грн і дав йому притулити свою картку до зчитувача, після чого вона була повернута водію
Відповісти
А пасажир схопив картку водія і побіг з нею геть з маршрутки!
Відповісти
якщо плата готівкою це велика проблема то чому водій бере гроші. Вирішити проблему просто, водій відмовляється у перевезенні пасапжира і не бере гроші. І не має ніякої проблеми. Але водій дуже любить гроші "чорний нал" і тому у Вас буде постійно ця проблема.
Відповісти
Правильно роблять!!!
Відповісти