Вільної землі в Луцьку немає, – чиновник

Вільної землі в Луцьку немає, – чиновник
Лучани не можуть отримати, гарантованої законами України землі, бо в обласному центрі немає вільних ділянок.

"Мабуть ви чули, що межа міста Луцька вже багато років не змінювалася", - цитує начальника управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергія Шабалу Четверта влада.

"Робиться проект зміни межі міста Луцька, але цей проект, будемо говорити відверто, не передбачає збільшення вільних земельних ділянок для міста. Чому? Бо земельна реформа йде з 1991 року в країні і територія районів, які знаходяться біля міста, вже давно земля розпайована, передана у власність колишнім членам колгоспів, сьогодні це приватні структури, чи надана під забудову", - пояснює ситуацію Сергій Шабала.

"Тому межа міста практично встановлюється в існуючих на сьогодні межах і вільних ділянок вона не передбачає. Скоріше всього це юридична чи технічна межа, яка має бути уточнена і затверджена, а затверджується вона аж Верховною Радою", - додав чиновник.

Посадовець каже, що ті земельні питання, про які постійно говорять на кожній сесії міської ради, стосуються переважно надання ділянок на територіях колишніх колгоспів, або за рахунок ущільнення існуючих.

"Якщо ви звернули уваги на тексти рішень Луцької міської ради, в яких йдеться земельна ділянка для будівництва чи під будівництво, ну уважно прочитавши текст, там можна зрозуміти цю ситуацію", - пояснює начальник управління.

"От надаються земельні ділянки переважно на старих територіях колишніх колгоспів: вулиця Гощанська – це колишня Кверцівська територія, Прилуцька сільська рада, колись люди, які живуть там по 20-30 чи 50 років, мали в колгоспі по 20-30 соток. Вони ними користуються до цього часу, якщо законно їх отримували, і сьогодні, якщо вони бажають надати їх синові чи дочці, вони мають оренду і бажають, щоб там будувався хтось із їхніх родичів. То тільки за рахунок ущільнення існуючих землекористувань, якими користуються, люди можуть отримати дозвіл на будівництво. Вільних ділянок чи вільних кварталів житлової забудови, які можна було б надати на сьогодні в міській раді немає", - каже він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Шабала
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вільної землі в Луцьку немає, – чиновник
08 серпень, 2013, 09:27