Взуття для малюка: як не помилитися у виборі*

Взуття для малюка: як не помилитися у виборі*
Дитина в сім'ї - не тільки радість, а й велика відповідальність для батьків. Крім всепоглинаючої любові, мама і тато повинні забезпечити комфорт і безпеку маленького члена сім'ї. Вірно підібране взуття дуже важлива для розвитку малюка.

Ринок дитячого взуття неймовірно великий, але вибирати слід з обережністю. Серед найбільш популярних виробників можна відзначити кілька: Bartek, Columbia, Clarks, ECCO, Geox і деякі інші. Хороше також і взуття Казка оптом придбати яку можна в магазині ChildrenShoes. Якість її відмінне, а ціна помітно нижче, ніж у імпортних аналогів.

Яким повинне бути дитяче взуття


Хороші туфельки, черевики, чоботи або сандалі для дитини повинні відповідати певним критеріям:
  • Матеріал - обов'язково повітропроникний. Дермантин і інші штучні матеріали перешкоджають вільній циркуляції повітря. У закритій вологому середовищі розмножуються мікроби, що викликають розвиток грибка або виникнення попрілостей.

  • Розмір - точно по нозі. Не варто брати пару на виріст, інакше нога буде формуватися неправильно. Максимальний запас, що забезпечує вільне розташування стопи, не більше 1,5 см для зимової пари і 0,8 см для літньої.

  • Супінатор - протипоказаний при клишоногості. У всіх інших випадках його наявність строго обов'язково. Супінатор розвантажує стопу і допомагає правильному формуванню кісток склепіння.

  • Задник - обов'язково жорсткий. М'який задник або його повна відсутність сприяє тому, що нога при русі буде «гуляти», що може закінчитися травмою гомілкостопу.

  • Підошва - нековзна і гнучка. Це допоможе дитині знайти стійкість і зняти навантаження з зв'язок в процесі руху.

  • Застібка - проста і зручна. Для маленьких дітей відмінним рішенням стане липучка. Взуття на шнурках краще купувати школярам.

  • Каблук - обов'язково, але маленький. Плоска підошва неприпустима, вона може спровокувати запалення зв'язок або плоскостопість. Правильний каблучок не повинен перевищувати 1,5 см.

  • У гонитві за красою не варто забувати, що дитяче взуття несе перш за все практичне, а вже потім естетичне значення. Не можна терпіти дискомфорт і пристосовуватися - від цього залежить правильний розвиток дитини. Невірний підбір взуття провокує болі в ногах і спині, розвиток плоскостопості і п'яткової шпори, сколіоз, викривлення пальців і інших малоприємних наслідків.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.