Їздити на велосипеді, не купуючи його: у Луцьку хочуть запровадити систему оренди двоколісних

Їздити на велосипеді, не купуючи його: у Луцьку хочуть запровадити систему оренди двоколісних
У Луцьку працюють над впровадженням системи велошерінгу, що дозволяє швидко орендувати велосипед у будь-якому куточку міста.

Ініціював пропозицію Громадянський Рух «СВІДОМІ». Днями голова фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» у Луцькій міськраді Тарас Шкітер провів Zoom-конференцію зі співзасновником Nextbike та Bikenow Остапом Буденкевичем, що успішно працюють в інших містах України, зокрема Києві, Львові, Івано-Франківську, Вінниці.

За словами Тараса Шкітера, компанія вже давно розглядає Луцьк для розширення свого бізнесу. На сьогодні навіть розробили певні розрахунки щодо старту велошерінгу.

"Для прикладу, місту потрібно орієнтовно 350 велосипедів та 30-35 парковок, аби запустити такий новий вид громадського транспорту. Зупинки мають розташовуватися у спальних районах та біля бізнес- та торгових центрів, аби лучанин міг обирати: їхати йому зранку в переповненій маршрутці чи добратися до роботи на велосипеді, який можна взяти біля будинку та залишити біля офісу", - зауважив голова фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» у Луцькраді.

Наприклад, у Вінниці вартість послуг Nextbike за 1 годину поїздки складає 25 грн, абонемент на місяць вартує 250 грн, абонемент на рік - 1150 грн, вікенд на сезон (пт, сб, нд) – 600 грн, абонемент туристичний (3 дні) – 150 грн.

"Під час розмови я ще раз переконався, що велопрокат та велоінфраструктура мають розвиватися паралельно, а не бути відірваними одне від одного", - каже Тарас Шкітер.

Нині представники інвестора готують дані з конкретними витратами і потребами для впровадження велошерінгу в Луцьку. Також Громадянський Рух «СВІДОМІ» веде перемовини з бізнесом щодо співучасті в реалізації проєкту. Наступним кроком стане підготовка зустрічі інвестора та міського голови Луцька, поділився Тарас Шкітер.

З його слів, у планах - до кінця року завершити бюрократичні процеси та підписання договорів, аби лучани якомога швидше відчули на собі переваги розвитку системи велотранспорту у місті.

«Не все залежить від нас, але ми сподіваємося на підтримку керівництва міста», - додав Шкітер.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороша справа. - Я "за"!
Відповісти
Спочатку потрібні велодоріжки. Їздити по тротуарам не можна, поруч з авто по центру стрьомно, біля бордюрів одні ями та запарковані машини. По тим епізодичними велодоріжкам що є ходять люди, не помічаючи їх. Поки не буде окремих велодоріжок, велопрокат можливий лише в туристичному форматі...
Відповісти
Останні новини
Їздити на велосипеді, не купуючи його: у Луцьку хочуть запровадити систему оренди двоколісних
14 квітень, 2021, 10:42