Як розпочати торги на Форекс та що потрібно знати*

Як розпочати торги на Форекс та що потрібно знати*
Forex (скорочення від Foreign Exchange) - валютний обмін. Ринком форекс в першу чергу вважається міжнародний ринок валюти — найбільший і найактивніший фінансовий ринок в світі. Щоденний оборот на ньому перевищує 5 трлн доларів. Це більше обороту всіх національних фондових ринків, разом узятих. Більш детально можливо дізнатися у спеціалістів gerchik & Co.

Учасники ринку форекс - найбільші банки та центральні банки різних країн, інвестиційні та пенсійні фонди, великі компанії та приватні інвестори з величезним особистим капіталом. Угоди на цьому ринку починаються від 1 млн доларів.

Але форексом також називають ринок, на якому не купують і не продають реальну валюту, а лише укладають угоди-парі на зростання або падіння курсів валют. Цей ринок організували спеціалізовані компанії — форекс-дилери.

Форекс-дилери пропонують звичайним людям взяти участь в грі на ринку форекс. Суть в тому, що людина намагається вгадати, що станеться з курсом однієї валюти стосовно іншої, і укладає угоду з форекс-дилером. Якщо його прогноз збувається, він заробляє — дилер виплачує йому гроші. Якщо немає, то дилер, навпаки, списує певну суму з його рахунку.

При цьому для початку торгівлі, як правило, не потрібно ні великих грошей, ні спеціального обладнання. Досить мати доступ в інтернет і торговий термінал — спеціальну програму на комп'ютері. Останнім часом для доступу на форекс з'явилися навіть мобільні додатки. Однак це не означає, що заробити на форексі легко, навпаки, ризики втрат вкрай високі.

Як укладаються угоди на ринку форекс?


Перед операцією ви вибираєте дві різні валюти — валютну пару. Одна з них — базова, друга — що котирується. Ваше завдання: спробувати спрогнозувати, як буде змінюватися курс котирується валюти щодо базової. Якщо ви впевнені, що курс котирується валюти зросте, можна відкривати угоду на її «покупку». Якщо думаєте, що впаде, — на «продаж».

Найчастіше в якості базової валюти вибирають долар, що котирується можна вибрати будь-яку іншу. При цьому потрібно мати на увазі, що форекс-дилер бере комісію за свої послуги. Наприклад, за відкриття та ведення рахунку, підключення до торговельної програми, проведення угод, перерахування грошей на банківський рахунок та інші послуги. Всі тарифи повинні бути прописані в договорі.
Чи можна заробити на форексі?

Якщо ви умієте робити точні прогнози, як буде змінюватися ситуація на валютному ринку, то зможете непогано заробити. Якщо ви готові ризикнути, найкраще почати з теорії:

• Вивчіть, як працює міжнародний валютний ринок.
• Познайомтеся з методами фундаментального і технічного аналізу — вони допомагають передбачати рух будь-яких змінних за допомогою математичних моделей.
• Вислухайте особливо похідних фінансових інструментів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.