Як переживають спеку звірі в луцькому зоопарку. ФОТО

Як переживають спеку звірі в луцькому зоопарку. ФОТО
Для тварин у Луцькому зоокуточку щодня косять траву, ведмежатам дають йогурт, також тварини отримують свіжі овочі та фрукти.

Про те, як переживають спеку мешканці луцького звіринця, пише Волинська правда.

Директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко розповіла, що ранок працівників зоопарку починається із напування тварин, адже вода, яка була у клітках вночі, вже встигла нагрітися. Однієї бочки на 50 літрів вистачає на 2 вольєри, тому годувальникам часто доводиться бігати по воду до свердловини на території зоопарку.

В обід майже всі тварини намагаються сховатися в тінь і поспати. Активні вони хіба що зранку та після 18:00. Деякі знаходять прихисток під деревами, якщо вони є на території вольєру, або у будиночках. Птахам простіше ‒ вони просто зариваються у прохолодну землю. Трохи легше переносять спеку вовки та лисиці, адже вони перелиняли і їм не так спекотно у «шубках». Для лисиць зробили басейни для купання у клітках, але руді неохоче там борсаються. Кабани радісно зариваються у вологу багнюку.

Для тварин щодня коситься свіжа трава і копитні отримують її двічі на день. Також звірі ласують хлібом, зерном, овочами та фруктами.

Ведмедів обливають водою, але це мало допомагає, бо у них дуже густе хутро. Коли Луцьк опинився минулого тижня в обіймах зливи, то найдужче цьому у зоопарку раділи саме клишоногі. Ведмежатам дають у спеку йогурт, а решті звірів – соковиті фрукти та овочі.

Леви перейшли на вечірнє годування. Раніше їх годували мʼясом вранці, але за цілий день на пекучому сонці мʼясо може зіпсуватися, тому великі кішки ласують ним увечері.

Зауважимо, що незабаром у Луцькому зоопарку очікується відкриття нових вольєрів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну стараються і то добре, а то дана зі своїми голодними псами вже всю вулицю задовбала
Відповісти
Останні новини
Як переживають спеку звірі в луцькому зоопарку. ФОТО
08 серпень, 2013, 17:11