Риновіруси, парагрип, аденовіруси: на Волині циркулюють різні види хвороб респіраторної групи

Риновіруси, парагрип, аденовіруси: на Волині циркулюють різні види хвороб респіраторної групи
За даними моніторингу у Волинській області, на 15-му тижні 2021 року, спостерігалось зростання захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями, в тому числі коронавірусною інфекцією.

Інтенсивний показник на 100 тисяч населення становить 852 та перевищив епідемічний поріг на 49%, - інформує Волинський лабораторний центр.

Перевищення епідемічного порогу зареєстрували у Луцьку (на 63%), Володимир-Волинському (на 68%), Ковельському (29%), Любешівському (26%), Рожищенському (13%), Локачинському (12%) та Ківерцівському (2%) районах.

Упродовж останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями зросла на 5% і становить майже 9 тис. осіб, проти 8,3 тис. попереднього тижня.

Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення і становить 45% (захворіло приблизно 4 тис.) від загальної кількості постраждалих, що на 13% більше минулого тижня.

Більше двох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізували, переважно - це дорослі (82%). Летальних випадків від грипу не зареєстрували.

З початку епідемічного сезону перехворіло близько 155 тис. волинян — це 15% населення області.

Всього на Волині проти грипу вакцинували понад 3 тис. осіб, із них 62% — це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявили. Проте встановили циркуляцію інших вірусів респіраторної групи. (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Риновіруси, парагрип, аденовіруси: на Волині циркулюють різні види хвороб респіраторної групи
20 квітень, 2021, 09:37