Поки у Луцьку «відпрацьовують питання», у Рівному вже готові будувати оптовий ринок

Поки у Луцьку «відпрацьовують питання», у Рівному вже готові будувати оптовий ринок
Оптовий ринок овочів та фруктів, який планують збудувати на виїзді з Рівного, охоплюватиме радіус затребуваності споживачами в 200 кілометрів – тобто в цю «зону» потрапить і Луцьк, віддалений від Рівного на 70 км.

Директор Рівненського оптового ринку сільськогосподарської продукції Олександр Левшук повідомив, що 18 січня 2012 року місто Рівне отримало свідоцтво про отримання статусу оптового ринку. Фактично від цього періоду можна розпочати роботи зі зведення цього об’єкта.

Рівне є першим містом з населенням близько 200 тисяч людей, котре отримало таке свідоцтво. Ринок займатиме близько 10 гектарів землі. Відкрити споруду планують у березні наступного року.

Оптовий ринок влаштують на виїзді з Рівного біля так званого луцького кільця. Зі слів Левшука, оптовий ринок дозволить вирішити проблему збуту виробником продукції споживачеві напряму, зменшить вартість «накрутки» на продукції та збільшить безпеку товарів.

«Є питання безпеки продукції, оскільки ми не знаємо, що веземо. Оскільки канали продукції не контрольовані, і як кажуть, що через це є величезна складова контрабанди в різних групах товарів. Великою мірою теоретично оптові ринки мають ці проблеми вирішувати», - зазначив Левшук.

Фактично оптовий ринок сільськогосподарської продукції є великими спорудами на ділянці землі, які розташовані у зручному місці. Операторами ринку будуть як місцеві виробники, які можуть в сезон прибувати на ринку і навіть не маючи накриття напряму торгувати і великі оператори, які будуть мати пристосовані для постійної торгівлі приміщення.

«Хоча географічно ринок з точки зору доцільності охоплює радіус 200 кілометрів від Рівного, а Луцьк знаходить за 70 кілометрів, але думаю, що Луцьк має також мати свій ринок. Оператори можуть бути в Луцьку, тому що це вигідно бізнесу і навпаки», - зазначив Левшук.

Начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко зізнався, що про успіхи Рівного чув. Як далі діятиме Луцьк, аби залишатися конкурентоспроможними «підкаже ситуація».

«Коли буде зрозуміло, в якому форматі вони його будують, то ми визначимо в якому нам будувати. Буде формат вигідний для волинян», - зазначив Горбенко.

«Оптовий ринок в стадії розробки. Відпрацьовують питання земельні, проектні. Це питання на початковому етапі. Він буде десь в околицях Луцька... Я не хочу цю тему конкретизовувати поки що. В нас це питання не є ще таким, що без нього жити не можна», - зазначив посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село, ринок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Коли буде зрозуміло, в якому форматі вони його будують, то ми визначимо в якому нам будувати. Буде формат вигідний для волинян». Таке враження, що Горбенко енд Ко поняття зеленого не мають, для чого такий ринок потрібен, тому чекають коли він побудується у Рівному...
Відповісти
Останні новини
Поки у Луцьку «відпрацьовують питання», у Рівному вже готові будувати оптовий ринок
13 лютий, 2012, 16:34