Під Луцьком засіяні городи селян зрівняли із землею під забудову. ВІДЕО

Під Луцьком засіяні городи селян зрівняли із землею під забудову. ВІДЕО
Понад 20 років обробляли свої городи, а от врожаю цього річ з них не матимуть. Бо все, що люди встигли посіяти і посадити, “зібрав” бульдозер – під будівництво приватного будинку.

Як бути людям та чи повернуть їм городи, з’ясовували журналісти 12 каналу.

Понад 20 років жителі Боратинської громади на цих наділах вирощували хліб і до хліба. Тепер же озиму бульдозером зрівняв із землею новий власник їхніх городів. Люди обурені, що їм навіть не дали дочекатися врожаю у липні.

З’ясувалося: озимину прибрали під будівництво.

Місцева мешканка Людмила стверджує: не раз подавали до сільради заяви з проханням приватизувати ці ділянки, але кожного разу діставали відмови – мовляв, не дозволено, охоронна зона. Люди кличуть на місце несподіваної приватизації землевпорядника. Що земля вже приватна, фахівець із землеустрою Ярослав Саченок чує вперше. І наполягає, будувати тут зась. Він запевняє людей, що рішення про передачу землі приймали депутати.

Про конфлікт і понівечені посіви голова громади Сергій Яручик дізнається від знімальної групи. Обіцяє негайно розібратися і все владнати на користь потерпілих людей.

“Сільська рада запропонує інші варіанти для жителів нашої громади, головне зараз швидко розібратися і щоб цей конфлікт був вичерпаний”, – прокоментував очільник громади.

Прослідкує голова особисто й за тим, щоб людям відшкодували завдані збитки.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна подумати,що без жида Яручика цю землю самовільно віддали баризі під забудову.Тіштеся Яручиком.
Відповісти
Ну по перше, те що там все життя були їхні городи не значить, що так має бути і дальше, і що земля належить їм і їм мали дати її приватизувати. Але ще справа у тому, що якщо це природоохоронна зона, то все ж хтось таки дав яручику 'на лапу' якщо приїхав і там починає будівництво.
Відповісти
Правильно нищіть село, хай живе супермаркет і гмо!!!
Дибіли.
Відповісти
Люди ,ви ж самі винні ,що вибрали таких депутатів і такого хабарного голову ,на майбутнє будете думати головою ,а не тим на чому сидите .
Відповісти
Нашо вам ті городи,їдьте в Польшу на заробітки то заробите більше як на тих городах.
Відповісти