Переваги використання твердопаливних котлів в будинках*

Переваги використання твердопаливних котлів в будинках*
Вибираючи опалення приватного будинку, слід враховувати багато нюансів, перед тим, як замовити котел. Більш детально ви зможете знайти на сайті vodolex.com.ua. Для правильного підбору враховуються такі особливості:

• Умови клімату. Однією справою — є опалення будівлі в підходящому кліматі та інша справа — регіонів з різноманітним суворим погодним кліматом та довгим сезоном опалення.
• Теплові витрати будівлі. Відсутність потрібних систем утеплення, яке може звести всю роботу високоефективних систем опалення.
• Доступність паливних матеріалів. Під час проектування систем опалення потрібно дізнатися, чи має варіанти підведення магістрального газу до дачі, а також скільки коштуватиме доставка необхідних видів палива.
• Використання різного виду палива має бути вигідним (електроенергія, дизельне пальне, газ, використання дров, чи пелет).
• Передбачувані грошові витрати для опалення свого маєтку. Необхідно заздалегідь проводити розрахунки, в яких буде враховуватись особливість об'єкту: загальної площі, висоти стелі і ін.

Сьогодні на зміну традиційній печі, яка раніше була центральним елементом опалювальної системи приватного будинку, прийшли більш функціональні, компактні та практичні котли опалення від компанії Водолій. Сучасний ринок пропонує величезне різноманіття опалювальних котлів, які мають очевидні конструктивні особливості, а також розрізняються за типом палива та величині експлуатаційних витрат.

У чому особливості використання системи опалення


Найчастіше для опалення можуть використовуватись вода або різноманітні антифризні рідини, що циркулюють по трубі. Рідина має властивість нагріватися в газовому котлі, які працюють на рідкому, твердому і газовому паливі. Останнім часом в якості елементів, що нагрівають стали використовувати електродні та індукційні котли.
Класифікуються газові котли опалення для будинку по типу установки.

Розрізняють такі види котлів:
• Настінні — універсальні опалювальні котли, монтаж яких допускається не тільки в заміських будинках, але і в міських квартирах багатоповерхових будинків. Всі моделі оснащуються автоматичною системою безпеки, запобіжниками, які забезпечують стабільну роботу обладнання. Ціна таких котлів невисока, з огляду на те, що вони виробляються з легких, доступних матеріалів;
• Підлогові — це скоріше не котли опалення, а мініатюрні станції, за допомогою яких можна опалювати будинки різної площі. Основна відмінна риса підлогового газового котла опалення — великий розмір і висока продуктивність. Фахівці рекомендують виконувати монтаж таких котлів в будинках, площа яких не менше 400-500 квадратних метрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.